1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
Dion Phaneuf blir Torontos ordinarie lagkapten.
3 av 3
Dion Phaneuf blir Torontos ordinarie lagkapten.

Pratkvarnen ersätter Mats Sundin som kapten i Toronto

Dion Phaneuf blir Torontos ordinarie lagkapten.


Toronto Maple Leafs har inte haft någon lagkapten sedan Mats Sundin lämnade klubben i april 2008. Till hösten kommer lagledningen att utse en ersättare till Sundin. Redan nu står det tämligen klart vem det kommer att bli - backkuggen Dion Phaneuf.

I en intervju med Sportsnet ger Maple Leafs coach Ron Wilson klara indikationer på att så kommer att bli fallet.

- Vi skulle vara tvungna att göra en jättetrade och ta hit den största kaptenen genom alla tider för att inte utse Dion till kapten. Det är något som vi ska diskutera under sommaren, men jag skulle tro att de flesta spelarna ser på Dion som ledaren i vårt lag just nu, säger Wilson och utvecklar Phaneufs ställning i klubben:

- Han är verbal, han spelar aggressivt, han bryr sig om sina lagkamrater och är redan ordentligt involverad i samhället efter bara två månader. Det är mer än troligt att det händer. Jag skulle vara väldigt bekväm med Dion som lagkapten.

25-åringen kom från Calgary Flames till Toronto i en trade den 31 januari. På 26 matcher med sin nya klubb gjorde Phaneuf två mål och tio poäng.

Hockeysverige.se

/
/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs lycka – det händer nu

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

1 timme sedan
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

2 timmar sedan
Sävehof var chanslöst i den första kvartsfinalen mot landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans kompisar i Flensburg-Handewitt. Den tyska storklubben vann med 41–30 och lär knappast gå bort sig i returen i nästa vecka.

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

3 timmar sedan
FBI:s misslyckande gör att den amerikanska staten nu får betala motsvarande 1,5 miljarder kronor sammanlagt till ett hundratal offer för gymnastikläkaren Larry Nassars övergrepp.

Ryska fäktare nobbar OS-kval

idag 16:56
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.