Lördag 23 Okt
Stockholm

Florida måste vänta med Markström

Florida Panthers vill ha över Jacob Markström till Nordamerika nästa säsong. Det säger general managern Randy Sexton till sun-sentinel.com. Ännu så länge har inga förhandlingar om ett kontrakt inletts.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

FLORIDA. Det beror på att Florida enligt gällande regler inte kan skriva kontrakt med 20-åringen förrän efter VM, säger Sexton till tidningen. Skulle Jacob Markström däremot inte ta en plats i Sveriges VM-trupp är han fri att kontraktera.

Till Gävle Nyhetsbyrå säger agenten Peter Wallén lite överraskande att han förväntar sig att målvakten blir kvar i Sverige.

- Den första juni går Floridas rättigheter till Markström ut, vi avvaktar och ser vad det innebär. Jag håller det för troligt att Markström fortsätter i elitserien i ett eller flera år till. Han är ändå bara 20 år och det är inte många målvakter som åker i den åldern.

- Och om han spelar i Sverige vill han gärna spela med Brynäs, säger Wallén.

Brynäs ser allt jämt Markström som förlorad, men kan ändå tänka sig att kontraktera honom. Detta som ett sätt att säkra hans tjänster i fall det skulle bli aktuellt med en återkomst till Sverige under säsongen. Det nya avtalet med NHL gör att spelare som inte tar en plats i sina NHL-lag kan välja att återvända till Sverige framför att spela AHL-hockey.

- Vi kan inte sitta och vänta på någon spelare, särskilt inte när det handlar om målvakter. Skulle det bli så att Jacob blir kvar i Sverige får vi lösa det då, säger sportchefen Michael Sundlöv till gd.se.

Brynäs har redan tappat Eddie Läck till Vancouver Canucks organisation. Man har värvat Mattias Modig från Luleå för att ersätta honom.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela