Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tama Detroitsvenskar torskade premiärmatchen

- 15/04/2010, 09:19 -
1 av 7

2 av 7

3 av 7

4 av 7

5 av 7

6 av 7

Johan Franzén hade det inte lätt i utvisningsbåset.
7 av 7

Johan Franzén hade det inte lätt i utvisningsbåset.

40 skott men bara två mål när Detroit förlorade mot Phoenix.

PHOENIX. 2-1 i mål och 20-7 i skott efter den första perioden. Ändå lät Detroit Red Wings segern glida dem ur händerna i slutspelspremiären mot Phoenix Coyotes. Inför en utsåld arena och en vitklädd publik vann Coyotes med 3-2 efter att ha gjort samtliga tre mål i powerplay.

Under grundserien var Phoenix ett av ligans sämsta lag i powerplay och avslutade faktiskt med att gå mållöst från sina sista 20 numerära underlägen.

Backen Derek Morris blev matchhjälte tillsammans med målvakten Ilya Bryzgalov. Morris sköt det matchvinnande 3-2-målet tidigt i den tredje perioden medan Bryzgalov stoppade 38 av 40 skott.

- Vi måste spela bättre och vi måste jobba hårdare under längre perioder. I grund och botten handlar det om att göra mål - inte om hur många målchanser du skapar, sade Detroits coach Mike Babcock efter matchen.

Phoenix vann mycket mark på att forechecka Detroits backar högt upp i banan. Nicklas Lidström, Brian Rafalski och deras kollegor fick inte tid på sig att slå några bra förstapassningar, vilket hämmade lagets anfallsspel.

- Man måste ge dem beröm, de blev starkare ju längre matchen led, menar Babcock.

Tomas Holmström och Nicklas Lidström svarade för Detroits mål. Johan Franzén hade en assist.

Hockeysverige.se