Douglas Murrays Sharks förlorade Stanley Cup-premiären mot Colorado.
Douglas Murrays Sharks förlorade Stanley Cup-premiären mot Colorado. - Foto: Scanpix

Stanley Cup-favoriten föll - efter självmål

Chockmålet fick Douglas Murrays San José Sharks på fall.

San José - Colorado 1-2 (0-0, 0-1, 1-1)

Andra perioden: 0-1 (12.38) John-Michael Liles (1) (Matt Duchene, Paul Stastny) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1-1 (07.59) Ryane Clowe (1) (Devin Setoguchi, Marc-Eduoard Vlasic), 1-2 (19.10) Chris Stewart (1) (Paul Stastny, T.J. Galiardi).

Skott: 26-30.

Utvisningsminuter: 6-6.

Publik: 17 562.

SAN JOSE. San José Sharks kan bara inte tvätta bort loserstämpeln. I natt åkte Western Conference-ettan på en chockförlust när åttondeseedade Colorado Avalanche vann det första slutspelsmötet i HP Pavillion.

Det återstod bara 49 sekunder av den tredje perioden när rookien T.J. Galiardi vann en batalj med veteranbacken Rob Blake framför San José-målet. Det föranledde Blake att styra in Colorados 2-1-mål med skridskon. Chris Stewart var siste Coloradospelare på pucken.

- Den träffade skridskon... De kastade bara in pucken och den träffade något, den träffade min skridsko, sade en besviken Blake till nhl.com efter slutsignalen.

Chris Stewart, som har upplevt en riktigt genombrottssäsong, var desto muntrare.

- Man vill alltid vinna match ett. Det är naturligtvis en viktig seger. Bara att veta att vi kan komma in i den här byggnaden och vinna är stort, säger den 22-årige powerforwarden som gjorde 28 mål och 64 poäng under grundserien.

Colorado lyckades frustrera San Josés stjärnor och vann faktiskt skottstatistiken. Det var först i den tredje perioden, i underläge 0-1, som Sharks började få press på gästernas målvakt Craig Anderson.

Matchen såg ut att svänga över i hemmalagets favör när Ryane Clowekvitterade till 1-1, men kvällen slutade olyckligt för Sharks som ännu en gång får sitt slutspelskynne ifrågasatt.