- Foto: Bildbyrån

Blodig slutspelsstart för "Lidas"

Nicklas Lidström åkte på en rejäl käftsmäll i förlustmatchen mot Phoenix Coyotes.


DETROIT. Det kostar på att spela Stanley Cup-hockey. Det fick Nicklas Lidström erfara i Detroit Red Wings inledande möte med Phoenix Coyotes. "Lidas" fick läppen sönderslagen av motståndaren Vernon Fiddlers klubba och tvingades sy fem stygn.

Fiddler slapp utvisning efter att domarna förväxlat honom - med en av Lidströms lagkamrater.

- Klubba kom upp och träffade mig rätt över munnen. De sa att det var "Fils" (Valtteri Filppulas) klubba, men han var inte i närheten. Domaren hade hellre kunnat sagt att han missade det, för "Fil" var inte ens i närheten av situationen. Det var en olyckshändelse, men likväl inträffade det, säger Detroitkaptenen till Detroit Free Press.

"Lidas", som gjorde sitt 235:e slutspelsframträdande, blev målskytt i matchen som Detroit förlorade med 2-3.

Hockeysverige.se

/
nhl
/
/
/
Senaste nytt

Sagström tappade i ledarbollen – igen

Sundling fyra när Pärmäkoski vann på hemmaplan

Skidveteranen Krista Pärmäkoski fick jubla i Lahtis när hon vann sitt första världscuplopp på sex år. Svenskorna missade alla pallen – Jonna Sundling var bäst med en fjärdeplats.

Almtuna klart för kval efter seger mot Djurgården

1 timme sedan
Efter seger, 2-1 (1-0, 0-1, 1-0), på hemmaplan mot Djurgården står det klart att Almtuna efter en bra säsong i Hockeyallsvenskan är klart för kval till Hockeyallsvenska slutspelet.

Björklöven vann – efter Scott Pooleys hattrick

2 timmar sedan
Scott Pooley stod för tre mål när Björklöven vann mot Mora på hemmaplan i Hockeyallsvenskan. Till slut blev det 5-0 (2-0, 3-0, 0-0). Övriga mål för hemmalaget gjordes av Maxime Fortier och Brandon Manning.

Lyxiga prispotten: Så mycket pengar får vinnarna i Vasaloppet 2024

2 timmar sedan
Vasaloppet 2024 äger rum den 3 mars och för de som lyckas ta sig upp på topp 15-placeringarna i tävlingen väntar lite skönt klirr i kassan – inte minst för de snabbaste åkarna förstås.

Östersunds IK avgjorde i tredje perioden

2 timmar sedan
Östersunds IK segrade hemma mot Västervik i Hockeyallsvenskan. Efter två perioder var matchen oavgjord, innan Östersunds IK drog ifrån i sista perioden. Matchen slutade 5-3 (2-2, 1-1, 2-0).