Ryan Miller knäckte Boston

Stoppade 38 skott mot Boston Bruins.

Buffalo - Boston 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)

Första perioden: 1-0 (04.52) Thomas Vanek (1) (Derek Roy).

Andra perioden: 1-1 (09.30)Mark Recchi (1) (Zdeno Chara, Matt Hunwick) spel fem mot fyra, 2-1 (14.10) Craig Rivet (1) (Tyler Kennedy).

Skott: 39-32.

Utvisningsminuter: 22-18.

Publik: 18 690.

BUFFALO. Serien mellan Buffalo Sabres och Boston Bruins utmålades på förhand som en målvaktskamp mellan Ryan Miller och Tuukka Rask, två av de statistiskt sett bästa målvakterna under NHL:s grundserie. Om match ett var en indikation stämmer det påståendet.

Både Miller och Rask storspelade i den första conferencekvartsfinalen och såg till att de bara blev tre mål gjorde i matchen.

Ryan Miller drog det längre strået av de två. Han stoppade 38 av 39 skott och räddade 23 skott bara i den andra perioden, då Bruins dominerade totalt.

- När han spelar på toppen av sin förmåga är vi ett väldigt, väldigt svårt lag att spela mot. I kväll visade Ryan att han är där och att han har självförtroende, säger lagkaptenen Craig Rivet till Canadian Press.

Rivet, som bara gjorde ett mål på 78 matcher under grundserien, blev matchvinnare för Sabres. Han sköt 2-1-målet drygt 14 minuter in i den andra perioden. Målet kom när Bruins låg på som mest och kort efter att Mark Recchi utjämnat till 1-1.

I Bruins kasse gjorde Tuukka Rask ett positivt intryck i sin första slutspelsmatch. Rookien stoppade 30 skott.

- Han gjorde några fina räddningar, han gav oss chansen, säger coachen Claude Julien till nhl.com.