1 av 4
2 av 4
3 av 4
Briljant Miller stängde igen.
4 av 4
Briljant Miller stängde igen.

Ryan Miller knäckte Boston

Publicerades: 16 Apr 2010, 09:22, Uppdaterades: 16 Apr 2010, 14:58

Stoppade 38 skott mot Boston Bruins.


Buffalo - Boston 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)

Första perioden: 1-0 (04.52) Thomas Vanek (1) (Derek Roy).

Andra perioden: 1-1 (09.30)Mark Recchi (1) (Zdeno Chara, Matt Hunwick) spel fem mot fyra, 2-1 (14.10) Craig Rivet (1) (Tyler Kennedy).

Skott: 39-32.

Utvisningsminuter: 22-18.

Publik: 18 690.

BUFFALO. Serien mellan Buffalo Sabres och Boston Bruins utmålades på förhand som en målvaktskamp mellan Ryan Miller och Tuukka Rask, två av de statistiskt sett bästa målvakterna under NHL:s grundserie. Om match ett var en indikation stämmer det påståendet.

Både Miller och Rask storspelade i den första conferencekvartsfinalen och såg till att de bara blev tre mål gjorde i matchen.

Ryan Miller drog det längre strået av de två. Han stoppade 38 av 39 skott och räddade 23 skott bara i den andra perioden, då Bruins dominerade totalt.

- När han spelar på toppen av sin förmåga är vi ett väldigt, väldigt svårt lag att spela mot. I kväll visade Ryan att han är där och att han har självförtroende, säger lagkaptenen Craig Rivet till Canadian Press.

Rivet, som bara gjorde ett mål på 78 matcher under grundserien, blev matchvinnare för Sabres. Han sköt 2-1-målet drygt 14 minuter in i den andra perioden. Målet kom när Bruins låg på som mest och kort efter att Mark Recchi utjämnat till 1-1.

I Bruins kasse gjorde Tuukka Rask ett positivt intryck i sin första slutspelsmatch. Rookien stoppade 30 skott.

- Han gjorde några fina räddningar, han gav oss chansen, säger coachen Claude Julien till nhl.com.

Hockeysverige.se

/
nhl
/
Relaterat
Senaste nytt

Erabi Hammarbys derbyhjälte efter premiärmål

igår 21:18

Dubbla världsrekord – Kipyegon slog till igen

igår 20:34
Världsrekord – igen. Faith Kipyegon, Kenya, slog sitt andra världsrekord på en vecka när hon vann 5 000 meter i Diamond League i Paris. Även Lamecha Girma, Etiopien, slog till på 3 000 meter hinder och putsade ett 19 år gammalt rekord.

Bara oavgjort för Rosengård: Parkerar bussen

igår 20:06
Rosengård jagar topplagen i damallsvenskan. 0–0 borta mot Uppsala tar inte skåningarna särskilt mycket närmare. Det känns som att de står med sin parkerade buss framför deras mål, säger Emma Jansson i Viaplay.

Inzaghi: Har en plan för att stoppa Haaland

igår 19:22
Hur stoppar man Manchester Citys Erling Braut Haaland? Inters tränare Simone Inzaghi har i alla fall en plan. Jag har förberett något, säger Inzaghi till Nettavisen inför Champions League-finalen.

Svenskarna långt från täten: "Vad händer?"

igår 18:54
De kommer från England, Tyskland, Skottland, Danmark, Sydafrika och Finland... men inte Sverige. De blågula golfhoppen lyser med sin frånvaro i toppen av Scandinavian Mixed.

Sörenstams sista show i Sverige: "Det här räcker"

igår 18:38
Var fredagens runda Annika Sörenstams sista show i Sverige? Mycket talar för det. Jag tror att det här räcker, säger golfikonen efter att ha missat kvalgränsen på Ullna.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.