Här stänger Halak igen mot "Bäckis" & co:

Tomas Plekanec tyckte att han blev felciterad, men hans uttalande visade sig vara sanningsenligt. I natt sköt han Montréal Canadiens till en övertidsseger i den första conferencekvartsfinalen mot Washington Capitals. - Det spelar ingen roll vem som gör mål. I slutspelet spelar statistik ingen roll, säger Plekanec efter 3-2-segern.

Washington - Montréal 2-3 (1-1, 0-0, 1-1, 0-1)

Första perioden: 0-1 (12.36) Michael Cammalleri (1) (Andrei Markov, Andrei Kostitsyn) spel fem mot fyra, 1-1 (15.33) Joe Corvo (1) (Eric Belanger, Jason Chimera).

Tredje perioden: 2-1 (00.47) Nicklas Bäckström (1) (Mike Knuble, John Carlson), 2-2 (07.34) Scott Gomez (1) (Brian Gionta, Benoit Pouliot).

Fjärde perioden: 2-3 (13.19) Tomas Plekanec (1) (Jaroslav Spacek).

Skott: 47-38.

Utvisningsminuter: 8-8

Publik: 18 377.

WASHINGTON. Tomas Plekanec skapade rubriker när han för några dagar sedan uttalade sig i tidningen La Presse om Washington Capitals målvakt José Théodore. Han tyckte att hans Montréal Canadiens hade en fördel på målvaktssidan och konstaterade att Théodore "inte är någon Ryan Miller eller Martin Brodeur direkt".

- Men det blev inte rätt i tidningarna. Jag sa aldrig något illa om "Theo". Det skulle jag aldrig göra. Jag respekterar verkligen honom, sade Plekanec till nhl.com efter nattens match.

Felciterad eller inte, Plekanec fick i alla fall rätt. Jaroslav Halak, Montréals målvakt, stoppade 45 av 47 skott och övertriumferade José Théodore när Montréal vann match ett mot Washington efter förlängning.

Plekanec blev matchhjälte 13.19 in i förlängningen då han fick med sig en studsande puck in i anfallszonen. Med ett snabbt skott från mitten av banan överrumplade han Théodore.

Ovechkin - poäng- och skottlös

- Ett viktigt mål för oss. Personligen är jag glad att göra det där målet, men det spelar ingen roll vem som gör mål. I slutspelet spelar statistik ingen roll, menar Plekanec.

Bortsett från att ta en skrällseger lyckades Montréal neutralisera Alexander Ovechkin. Den ryske lagkaptenen och fixstjärnan lämnade isen utan att ha avfyrat ett enda skott på mål. Då hade Washington ändå 47 skott på mål totalt.

Coachen Bruce Boudreau var missnöjd med Ovechkins insats. Själv ville ryssen tona ned sin tröga slutspelsstart.

- Det var bara en match. Vi har 24 timmar på oss att låta det här sjunka in. Just nu är vi arga och besvikna, men i morgon är en ny dag och det kommer att bli en ny match, säger Alexander Ovechkin.

Nicklas Bäckström gjorde Washingtons 2-1-mål 47 sekunder in i den tredje perioden. Han har gjort 22 poäng (8+14) på 22 slutspelsmatcher under sin karriär hittills.