1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

"Så där gör en stor ledare"

Crosby stod bakom det mesta mot Ottawa.


Pittsburgh - Ottawa 2-1 (1-1, 0-0, 1-0)

Första perioden: 0-1 (00.18) Peter Regin (2) (Jason Spezza, Daniel Alfredsson), 1-1 (08.45) Sidney Crosby (1) (Chris Kunitz).

Tredje perioden: 2-1 (15.48) Kris Letang (1) (Sidney Crosby, Bill Guerin).

Skott: 31-20.

Utvisningsminuter: 11-11.

Publik: 17 132.

PITTSBURGH. Ett mål, en assist och en räddning som kan ha varit matchavgörande. Sidney Crosby var Pittsburgh Penguins "Mr. Everyting" när Ottawa Senators besegrades med 2-1 i den andra conferencekvartsfinalen.

Crosby och hans Penguins fick en mardrömsstart när Peter Regin gjorde sitt andra slutspelsmål blott 18 sekunder in i matchen. Pittsburghs lagkapten såg emellertid till att ställa saker och ting till rätta. 8.45 in i den första perioden kvitterade han till 1-1 med sitt första slutspelsmål.

I den tredje perioden svarade han för sin kanske viktigaste insats i matchen. Ett skott från Ottawabacken Anton Volchenkov letade sig förbi Marc-André Fleury i Pittsburghs mål och gled mot mållinjen när Crosby kastade sig fram och slog bort den ur målgården.

- Det kunde ha varit vem som helst. Jag stod bara där och försökte se var pucken tog vägen. Den gled precis igenom. Jag försökte bara få bort den därifrån. Det var skönt att se den försvinna, säger Crosby till nhl.com om situationen.

Med drygt fyra minuter kvar av tredje perioden stod Sidney Crosby sedan för framspelningen till backen Kris Letangs matchavgörande 2-1-mål. Detta efter en imponerande uppvisning i anfallszonen. Crosby snurrade upp Jason Spezza åtskilliga gånger innan han spelade fram Letang som satte 2-1 från blålinjen.

Båda coacherna, Dan Bylsma i Pittsburghs bås och Cory Clouston i Ottawas, var fulla av beundran över Crosbys insats.

- Så där gör stora ledare. Det handlar inte så mycket om vilka ord de använder utan hur de agerar på isen. I dag såg vi strålande exempel på det, sade Bylsma.

- Vi visste att han skulle ha ett visst mått av framgång mot oss. Det är omöjligt att stoppa honom varje kväll. Jag tycker att han var isens bästa spelare i kväll och visade vad han är kapabel till, berömmer Clouston.

Crosby är efter två slutspelsmatcher uppe i fem poäng (1+4).

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!