Nu har Kovalchuk börjat leverera

Devils utnyttjade Flyers svaghet.

New Jersey - Philadelphia 5-3 (1-2, 2-1, 2-0)

Första perioden: 1-0 (02.45) Zach Parise (1) (Patrik Elias), 1-1 (09.33) Arron Asham (1) (Claude Giroux, James van Riemdsdyk), 1-2 (15.30) Claude Giroux (1) (Matt Carle, Mike Richards) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2-2 (03.44) Colin White (1) (Ilya Kovalchuk, Mike Mottau), 3-2 (13.25) Andy Green (1) (Patrik Elias, Ilya Kovalchuk) spel fem mot fyra, 3-3 (18.48) Chris Pronger (2) (Kimmo Timonen, Mike Richards) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 4-3 (15.56) Dainius Zubrus (1) (Zach Parise, Patrik Elias), 5-3 (19.27) Ilya Kovalchuk (1) (Jamie Langenbrunner).

Skott: 33-29.

Utvisningsminuter: 18-10.

Publik: 17 625.

NEW JERSEY. För coacherna handlar Stanley Cup-slutspelet mycket om tjuv- och rackarspel. Det gäller att få rätt spelare på isen vid rätt tillfällen, annars kan det sluta illa. I nattens andra conferencekvartsfinal mellan New Jersey Devils och Philadelphia Flyers fick Peter Laviolette erfara det.

Flyers coach hade det orutinerade backparet Oskars Bartulis och Ryan Parent inne mot Devils förstakedja sent i den tredje perioden. Zach Parise, Dainius Zubrus och Patrik Elias utnyttjade det till sin fördel och satte det matchvinnande 4-3-målet. Parise föreföll vara sist på pucken, men Zubrus fick målet.

- Ibland fastnar man därute. De gjorde en bra match, men oturligt nog var de ute på isen vid det där målet på slutet. Den här matchen kunde ha gått åt endera hållet, säger Flyers back Chris Pronger till nhl.com.

Devils vann med 5-3 efter att Ilya Kovalchuk gjort 5-3 i tom kasse på slutet. Därmed är serien oavgjord när lagen beger sig till Philadelphia.

För Kovalchuk var segern extra skön. Han hade aldrig vunnit en slutspelsmatch innan nattens föreställning.

- Skönt att få en seger. Det är det slutspelet handlar om. Jag visste att segern skulle komma förr eller senare. När vi kom till rinken i kväll fanns det inga tvivel om att vi skulle vinna.

/

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.