Tisdag 26 Okt
Stockholm

Toronto jagar ännu en konkurrent till "Monstret"

Jonas Gustavsson kan få mer konkurrens.
Jonas Gustavsson kan få mer konkurrens. Foto: SCANPIX/AP

Jonas Gustavssons Toronto Maple Leafs ute efter den finske målvakten Jussi Rynnäs.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

TORONTO. Jonas Gustavsson kan få mer än Jean-Sébastien Giguère att oroa sig över nästa säsong. Just nu är Toronto Maple Leafs en av de hårdast drivande klubbarna i kampen om den finländske genombrottsmannen Jussi Rynnäs.

Den storvuxne 22-åringen debuterade för Ässät i SM-liiga den gångna säsongen och gjorde braksuccé. Hans räddningsprocent på 92,9 var bäst i hela ligan och det har fått NHL-klubbarna att dregla.

Enligt Toronto Star är sex NHL-lag intresserade av att knyta Rynnäs till sin organisation. Edmonton, Dallas, Minnesota, Montréal och Philadelphia vid sidan av Toronto.

- Han blir 23 här om några veckor och nyckeln för oss är möjligheter, att se till så att vi inte målar in honom i ett hörn med kontraktet, säger agenten Allain Roy till tidningen.

Torontos general manager Brian Burke och hans assistent Dave Nonis flög till Helsingfors härom veckan för att träffa Rynnäs. Besöket lyckades inte övertyga målvakten, men det kan däremot det faktum att Leafs har målvaktsgurun Francois Allaire i organisationen göra.

- De har onekligen en tillgång där, erkänner Allain Roy.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela