Stockholm

Jättebacken dominerade för Boston - trots bruten näsa

. Foto: Scanpix/AP

En bruten näsa tvingar jättebacken Zdeno Chara att spela med galler. Det hindrade emellertid inte Bostonkaptenen från att dominera den andra conferencekvartsfinalen mot Buffalo. - Det är mitt ansvar att kliva fram och vara en ledare, säger han efter 5-3-segern.


Läs mer

BOSTON. Boston låg under med 0-2 efter första perioden och var i skriande behov av en boost. Läge då för lagkaptenen att leverera. Zdeno Chara, som bröt näsan i slutet av grundserien och har spelat med galler den senaste tiden, klev fram och bidrog starkt till att vända på matchen.

Tillsammans med Michael Ryder var det Chara som såg till att föra Bruins första slutspelsseger i hamn. Ryder reducerade till 1-2 i inledningen av den andra perioden varpå Chara kvitterade. Jason Pominville återgav Buffalo ledningen, men varken Ryder eller Chara var klara.

Inom loppet av två minuter blev bägge spelarna tvåmålsskyttar. Ryder kvitterade till 3-3 efter 5.23 innan Chara gav Bruins ledningen för första gången i matchen efter 7.23.

Mark Recchi fastställde slutresultatet till 5-3 i tom kasse på slutet. Det var hans andra mål i slutspelet.

- Det är mitt ansvar att kliva fram och vara en ledare, säger Chara till sportingnews.com. Det är så det fungerar i den här branschen. Den här tiden på året måste man ge allt i varje byte, varje match och försöka leda laget. Det handlar inte bara om en kille, alla viktiga killar måste verkligen kliva fram och visa att de vill gå hela vägen.

För Buffalo blev det mer än bara en förlust. Laget förlorade även viktige måltjuven Thomas Vanek. Österrikaren lämnade isen i den första perioden med en underkroppsskada.

Vanek, som hade gjort sex mål på de sista tre matcherna, hade svårt att lägga vikt på det skadade benet efter att ha skadat sig. Buffalo har emellertid inte avslöjat hur illa däran forwarden är.

Hockeysverige.se

Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.