- Foto: Scanpix/AP

Kungen Kopitar gav Kings nytt liv

"Vi har självförtroendet att vända."


Los Angeles Kings hamnade i trångmål i den andra conferencekvartsfinalen mot Vancouver Canucks. Efter en period låg man under med 0-2 och såg ut att vara på väg mot en andra raka förlust i serien.

Lagets förstacenter Anze Kopitar hade andra tankar. Efter Fredrik Modins reduceringsmål i powerplay halvvägs in i matchen spelade slovenen fram Wayne Simmonds till kvitteringen. Efter en mållös tredje period var det sedan Kopitar som dödade tillställningen 07.28 in i förlängningen.

- Vi låg under flera gånger under säsongen och lyckades komma tillbaka. Vi har känslan att vi kan göra det och självförtroendet att vända på matcher, säger 23-åringen till Canadian Press.

Målet kom i powerplay sedan Canucks haft för många spelare på isen. Detta sedan backen Kevin Bieksa fått pucken på sig när han var på väg av isen efter att ha fått en smäll i ansiktet.

Det var ett kontroversiellt domslut som gjorde hemmalagets coach Alain Vigneault rasande.

- Det var ett felaktigt beslut. Man ska få ha ett par meter till godo och regeln säger att den spelare som lämnar isen inte ska få hantera pucken,menar Vigneault.

- Ja, pucken touchade en av våra spelare, den touchade honom när han försökte ta sig av isen eftersom han hade blivit skadad.

Protesterna hjälpte föga och Los Angeles återvänder till Kalifornien med 1-1 i matcher.

Hockeysverige.se

/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

1 timme sedan

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

2 timmar sedan
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

3 timmar sedan
Frida Kinhult har visat fin form på sistone, men nu missar hon veckans majortävling i Texas.

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

3 timmar sedan
Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.

Stjärnans OS-plan – revansch i Paris

3 timmar sedan
Revansch. Det är vad Jim Gottfridsson tänker på när han pratar om OS i Paris – och handbollsstjärnan anser att känslan är en styrka. Det tror jag talar för oss, säger han.

Klart: Nordiska dueller i Paris-OS

idag 17:54
Värdnationen Frankrike valde grupp B. Därmed hamnade Sverige i A – tillsammans med bland andra Norge och Danmark. Paris-OS fylls därmed av nordiska dueller.