Måndag 15 Aug
Stockholm

Florida vill se Markström i AHL

Jacob Markström ska skolas in i Nordamerika.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det mesta tyder på att Jacob Markström skriver kontrakt med Florida Panthers så fort hans landslagsåtaganden med Tre Kronor är över. Men vad som händer i höst är desto mer oklart. I en intervju med Gävle Nyhetsbyrå nyligen sade agenten Peter Wallén att han trodde att 20-åringen skulle bli kvar i Sverige.

Florida Panthers vill dock se sin framtida förstamålvakt i Nordamerika nästa säsong. Och enligt Miami Herald helst i farmarligan AHL. Enligt tidningen ska man anse detta scenario vara bäst för Markström då man vill ge honom chansen att vänja sig vid spelet i Nordamerika innan han kastas in i hetluften i NHL.

Florida Panthers har för närvarande väldigt många målvakter i sin organisation. Tomas Vokoun, Scott Clemmensen, Alexander Salak och Marc Cheverie kontrakterade över nästa säsong medan Tyler Plante, som har gjort succé för Rochester i slutspelet, har ett kontrakt som löper ut.

Alla kommer inte att bli kvar. Rykten gör gällande att Tomas Vokoun, som har ett år kvar på sitt kontrakt, kommer att bli bortbytt vid draften i juni. Den tjeckiske OS-keepern har en no trade-klausul, men var villig att häva den redan innan trading deadline i början av förra månaden för att kunna byta klubb.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.