- Foto: Scanpix

Florida vill se Markström i AHL

Jacob Markström ska skolas in i Nordamerika.


Det mesta tyder på att Jacob Markström skriver kontrakt med Florida Panthers så fort hans landslagsåtaganden med Tre Kronor är över. Men vad som händer i höst är desto mer oklart. I en intervju med Gävle Nyhetsbyrå nyligen sade agenten Peter Wallén att han trodde att 20-åringen skulle bli kvar i Sverige.

Florida Panthers vill dock se sin framtida förstamålvakt i Nordamerika nästa säsong. Och enligt Miami Herald helst i farmarligan AHL. Enligt tidningen ska man anse detta scenario vara bäst för Markström då man vill ge honom chansen att vänja sig vid spelet i Nordamerika innan han kastas in i hetluften i NHL.

Florida Panthers har för närvarande väldigt många målvakter i sin organisation. Tomas Vokoun, Scott Clemmensen, Alexander Salak och Marc Cheverie kontrakterade över nästa säsong medan Tyler Plante, som har gjort succé för Rochester i slutspelet, har ett kontrakt som löper ut.

Alla kommer inte att bli kvar. Rykten gör gällande att Tomas Vokoun, som har ett år kvar på sitt kontrakt, kommer att bli bortbytt vid draften i juni. Den tjeckiske OS-keepern har en no trade-klausul, men var villig att häva den redan innan trading deadline i början av förra månaden för att kunna byta klubb.

Hockeysverige.se

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

1 timme sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?