Carcillo slog till i sudden.
1 av 3
Carcillo slog till i sudden. - Foto: Scanpix
2 av 3
3 av 3

Hatobjektet höll sitt löfte - avgjorde i sudden

"En väldigt, väldigt speciell känsla".


Philadelphia - New Jersey 3-2 (1-1, 1-1, 0-0,1-0)

Första perioden: 0-1 (07.15) Brian Rolston (1) (Ilya Kovalchuk, Travis Zajac) spel fem mot fyra, 1-1 (08.49) Claude Giroux (2) (Kimmo Timonen, Chris Pronger).

Andra perioden: 2-1 (01.15) Mike Richards (2) (Daniel Carcillo), 2-2 (16.38) Brian Rolston (2) (Ilya Kovalchuk, Patrik Elias) spel fem mot fyra.

Fjärde perioden: 3-2 (03.35) Daniel Carcillo (1) (Mike Richards, Simon Gagne).

Skott: 34-19.

Utvisningsminuter: 18-12.

Publik: 19 957.

PHILADELPHIA. Han brukar reta gallfeber på motståndarna med sitt trashtalk och sina tjuvnyp. Föreställ er då hur provocerande det var för New Jersey Devils att han blev matchvinnare i natt. Superpesten Daniel Carcillo sköt Philadelphia Flyers till en övertidsseger, 3-2, i den tredje conferencekvartsfinalen. Detta efter att ha avgett ett löfte till lagkamraten Ian Laperriere.

- Han sitter bredvid mig i båset och jag säger åt honom att det är dags att bli hjälte. Han tittar på mig och säger "jag tar hand om det" och sedan går han ut och gör mål, berättar Laperriere för nhl.com.

- Ibland är det inte måltjuven som gör det viktiga målet, det är brunkaren. Man lyfter sig i sådana här situationer och jag är glad för honom och glad för oss.

Daniel Carcillo, kanske mest känd för sin glesa mustasch och ännu glesare tandrad, kunde inte få bort det fåniga leendet på läpparna efter segermålet.
- Det är rätt otroligt att göra ett sådant där mål. Det är svårt att begripa. Alla vill hjälpa laget att vinna på alla sätt de kan. Det här är en väldigt, väldigt speciell känsla, säger 25-åringen.

Philadelphia hade bra kontroll på händelserna i det tredje mötet med New Jersey. Laget vann skotten med 34-19 och det var Martin Brodeurs storspel som gjorde att Devils över huvud taget kom till en förlängning.

Match fyra spelas i Philadelphia natten mot onsdag. Då har Flyers chansen att ta ett stort steg mot avancemang.

Hockeysverige.se

nhl
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs lycka – det händer nu

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

1 timme sedan
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

2 timmar sedan
Sävehof var chanslöst i den första kvartsfinalen mot landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans kompisar i Flensburg-Handewitt. Den tyska storklubben vann med 41–30 och lär knappast gå bort sig i returen i nästa vecka.

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

3 timmar sedan
FBI:s misslyckande gör att den amerikanska staten nu får betala motsvarande 1,5 miljarder kronor sammanlagt till ett hundratal offer för gymnastikläkaren Larry Nassars övergrepp.

Ryska fäktare nobbar OS-kval

idag 16:56
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.