Stockholm

Hatobjektet höll sitt löfte - avgjorde i sudden

Carcillo slog till i sudden.
1 av 3
Carcillo slog till i sudden. Foto: Scanpix
2 av 3
3 av 3

"En väldigt, väldigt speciell känsla".


Läs mer
Philadelphia - New Jersey 3-2 (1-1, 1-1, 0-0,1-0)

Första perioden: 0-1 (07.15) Brian Rolston (1) (Ilya Kovalchuk, Travis Zajac) spel fem mot fyra, 1-1 (08.49) Claude Giroux (2) (Kimmo Timonen, Chris Pronger).

Andra perioden: 2-1 (01.15) Mike Richards (2) (Daniel Carcillo), 2-2 (16.38) Brian Rolston (2) (Ilya Kovalchuk, Patrik Elias) spel fem mot fyra.

Fjärde perioden: 3-2 (03.35) Daniel Carcillo (1) (Mike Richards, Simon Gagne).

Skott: 34-19.

Utvisningsminuter: 18-12.

Publik: 19 957.

PHILADELPHIA. Han brukar reta gallfeber på motståndarna med sitt trashtalk och sina tjuvnyp. Föreställ er då hur provocerande det var för New Jersey Devils att han blev matchvinnare i natt. Superpesten Daniel Carcillo sköt Philadelphia Flyers till en övertidsseger, 3-2, i den tredje conferencekvartsfinalen. Detta efter att ha avgett ett löfte till lagkamraten Ian Laperriere.

- Han sitter bredvid mig i båset och jag säger åt honom att det är dags att bli hjälte. Han tittar på mig och säger "jag tar hand om det" och sedan går han ut och gör mål, berättar Laperriere för nhl.com.

- Ibland är det inte måltjuven som gör det viktiga målet, det är brunkaren. Man lyfter sig i sådana här situationer och jag är glad för honom och glad för oss.

Daniel Carcillo, kanske mest känd för sin glesa mustasch och ännu glesare tandrad, kunde inte få bort det fåniga leendet på läpparna efter segermålet.
- Det är rätt otroligt att göra ett sådant där mål. Det är svårt att begripa. Alla vill hjälpa laget att vinna på alla sätt de kan. Det här är en väldigt, väldigt speciell känsla, säger 25-åringen.

Philadelphia hade bra kontroll på händelserna i det tredje mötet med New Jersey. Laget vann skotten med 34-19 och det var Martin Brodeurs storspel som gjorde att Devils över huvud taget kom till en förlängning.

Match fyra spelas i Philadelphia natten mot onsdag. Då har Flyers chansen att ta ett stort steg mot avancemang.

Hockeysverige.se

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.