Crosby slog till igen. - Foto: Scanpix

Här avgör mästarkaptenen - igen

Har gett Pittsburgh 2-1 i matcher

Ottawa - Pittsburgh 2-4 (0-1, 1-2, 1-1)

Första perioden: 0-1 (01.17) Alexei Ponikarovsky (1) (Pascal Dupuis, Sergei Gonchar).

Andra perioden: 1-1 (01.53) Mike Fisher (1) (Peter Regin, Matt Cullen) spel fem mot fyra, 1-2 (05.57) Evgeni Malkin (3) (Maxime Talbot), 1-3 (19.15) Sidney Crosby (2) (Matt Cooke, Bill Guerin) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1-4 (04.27) Bill Guerin (1) (Chris Kunitz, Sidney Crosby), 2-4 (12.58) Matt Cullen (1) (Daniel Alfredsson, Jason Spezza) spel fem mot fyra.

Skott: 22-24.

Utvisningsminuter: 24-12.

Publik: 20 119.

Sidney Crosby går inte att stoppa just nu. Tack vare det har Pittsburgh Penguins reparerat skadan de åsamkade sig själv genom att förlora den första matchen i serien mot Ottawa Senators.

När match tre i natt spelades i Ottawa sköt Crosby det matchvinnande målet. Han bidrog även med en assist och har fantastiska sju poäng (2+5) på tre slutspelsmatcher.

- I dag handlade det om verkställande. (Marc-André) Fleury gjorde viktiga räddningar och turligt nog för oss satte vi våra chanser. Det kommer att bli skillnaden i de här matcherna, säger Crosby till Canadian Press efter 4-2-segern i Scotiabank Place.

Crosby slog in 3-1-målet när Erik Karlsson satt utvisad sent i den andra perioden. Dessförinnan hade Evgeni Malkin gett Pittsburgh ledningen efter att Maxime Talbots slit banat väg för ryssen. Varken Karlsson eller Andy Sutton klarade av att rensa undan pucken i momentet innan målet.

- Det tog tillvara på sina chanser. Det var därför de vann och vi måste hitta ett sätt att skapa fler chanser, ta ledningen och tvinga dem att attackera mer, säger Daniel Alfredsson som hade en assist för tredje matchen i följd.

Alfredsson tvingades lämna matchen i den andra perioden efter att ha åkt på en tung tackling från Crosby. Han återvände emellertid och slutförde matchen.