- Foto: Scanpix

Kritiserad - då stängde finländaren igen

Antti Niemi matchhjälte för Chicago.


Chicago - Nashville 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)

Andra perioden: 1-0 (08.449 Dave Bolland (1) (Jonathan Toews, Patrick Kane) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2-0 (04.18) Patrick Kane (2) (Patrick Sharp).

Skott: 33-23.

Utvisningsminuter: 14-14.

Publik: 22 158.

CHICAGO. Efter 4-1-förlusten i match ett tog diskussionen om Chicago Blackhawks målvaktsspel ny fart. Kritikerna undrade om finländaren Antti Niemi verkligen har vad som krävs för att ta Chicago hela vägen i ett slutspel.

Nattens svar från finländarens sida var entydigt. 26-åringen höll nollan efter att ha stoppat 23 skott från Nashville Predators. Tack vare det kan Chicago bege sig till Nashville med 1-1 i matcher.

- Jag ville bara göra mig redo som om det var vilken annan match som helst. Jag ville inte tänka på situationen för mycket, säger Niemi till AP efter 2-0-segern.

- Man vill inte fokusera på att 'det här är en viktig match', man vill att det ska vara som vilken annan som helst.

Dave Bolland bröt dödläget med sitt 1-0-mål under ett powerplay i den andra perioden. I den tredje fixade Patrick Kane 2-0 med sitt andra slutspelsmål.

Nashville kom till spel utan Patric Hörnqvist, som fortfarande dras med en överkroppsskada. Den svenska genombrottsforwarden träffades av ett slagskott från backen Shea Weber i en match mot Phoenix och missade de två avslutande matcherna i grundserien. Han var tillbaka i match ett mot Chicago, men åkte på en tackling från Marian Hossa i den andra perioden och spelade väldigt sparsamt efter det.

Nashvilles coach Barry Trotz vill inte gå in på vad det är för fel på Hörnqvist. Han är emellertid "hoppfull" att 23-åringen finns på isen i match tre.

Hockeysverige.se

/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!