Montrealspelarna hade det inte lätt.
Montrealspelarna hade det inte lätt. - Foto: Scanpix

"Bäckis" Capitals slaktade Montreal

Publiken i Montréal gjorde sitt yttersta för att få Washington Capitals ur balans. I stället var det hemmalaget Canadiens som hamnade ur gängorna. Fyra snabba mål i den andra perioden avgjorde tillställningen. - Det var helt galet, säger forwarden Eric Fehr om publiktrycket efter 5-1-segern.

Montréal - Washington 1-5 (0-0, 0-4, 1-1)

Andra perioden: 0-1 (01.06) Boyd Gordon (1) (Tom Poti) spel fyra mot fem, 0-2 (04.42) Brooks Laich (1) (Mike Green, Eric Fehr), 0-3 (08.33) Eric Fehr (2) (Brooks Laich, Brendan Morrison), 0-4 (13.50) Alexander Ovechkin (2) (Nicklas Bäckström, Mike Knuble).

Tredje perioden: 1-4 (02.25) Tomas Plekanec (3) (Mike Cammalleri, Roman Hamrlik) spel fem mot fyra, 1-5 (19.15) Matt Bradley (1).

Skott: 27-36.

Utvisningsminuter: 24-10.

Publik: 21 273.

Att spela slutspelshockey i Kanada är alltid en speciell upplevelse. Att göra det i Montréal, där folket lever för sporten, än mer så. I nattens tredje conferencekvartsfinal gjorde den högljudda publiken i Bell Centre allt för att störa gästerna från Washington.

Det hjälpte föga.

Montréal höll jämna steg med Washington i en period. Sedan föll korthuset samman efter pausen. Tre mål inom loppet av sex minuter och 27 sekunder tvingade slovaken Jaroslav Halak att lämna sin kasse till förmån till Carey Price. Han hann knappt placera sig i målgården innan Alexander Ovechkin lyfte in fyran på Nicklas Bäckströms passning.

- Det kändes skönt att komma in i en sådan här fientlig miljö och spela så pass bra. Det var helt galet, säger målskytten Eric Fehr till Canadian Press.

Stabil insats av Semyon Varlamov

Carey Price gav Montréal ett lyft mellan stolparna och stoppade 21 av 23 skott efter att ha kommit in, men det var långt ifrån tillräckligt.

Tomas Plekanec reducerade tidigt i den tredje perioden med sitt tredje mål på tre slutspelsmatcher, men Washingtonmålvakten Semyon Varlamov, som ersatte José Théodore i match två, uppträdde stabilt och släppte inte in några fler puckar. I stället var det Washington och Matt Bradley som fastställde slutresultatet till 5-1 med 45 sekunder kvar att spela.

- Vi spelade bra hela matchen, men måste fortsätta trycka på. Bruce (Boudreau, coach) sa att vi hade en kvart på oss att njuta av den här segern och efter det ska vi glömma det här och koncentrera oss på nästa match, säger den ständigt utbuade Alexander Ovechkin till nhl.com.

För Montréals coach Jacques Martin väntar ett svårt val inför match tre. Hans måste besluta om han ska satsa på utbytte Jaroslav Halak eller inbytte Carey Price. Frågan är bara vad det spelar för roll om Washington fortsätter att spela sådan här hockey.