Han gjorde den ena omöjliga räddningen efter den andra i nattens 2-1-seger mot Buffalo.
1 av 3
Han gjorde den ena omöjliga räddningen efter den andra i nattens 2-1-seger mot Buffalo. - Foto: Scanpix
Han var en stor orsak till vinsten i går.
2 av 3
Han var en stor orsak till vinsten i går. - Foto: Scanpix
Tuukka Rask har petat förra årets bästa målvakt, Tim Thomas.
3 av 3
Tuukka Rask har petat förra årets bästa målvakt, Tim Thomas. - Foto: Scanpix

Succérookien ledde sitt Boston till seger

Den unge målvakten Tuukka Rask gjorde ytterligare en helt strålande insats i Boston-kassen i natt.


BOSTON. På måndagen nominerades Ryan Miller till Vezina Trophy. I slutspelet kan amerikanen dock ha stött på sin överman. Finländaren Tuukka Rask ledde i natt Boston Bruins till ännu en seger över Buffalo Sabres.

23-åringen, som har petat fjolårets Vezina-vinnare Tim Thomas, stoppade 32 skott när Bruins vann med 2-1.

- Han gjorde några otroliga räddningar för oss den här matchen, speciellt i slutet av matchen. Det hjälpte oss att undvika en förlängning, säger coachen Claude Julien till AP.

Tuukka Rask draftades ursprungligen av Toronto Maple Leafs i första rundan 2005. Toronto hade emellertid en annan ung målvakt på väg uppåt i kanadensaren Justin Pogge. Sommaren 2006 tradade man därför Rask till Boston i utbyte för Andrew Raycroft.

Vem som vann den bytesaffären råder det ingen tvekan om i dag. Raycroft floppade i Toronto och blev utköpt från sitt kontrakt medan Pogge inte har varit i närheten av att etablera sig som NHL-målvakt.

Matchvinnare för Boston i nattens match blev OS-forwarden Patrice Bergeron. Knappt 13 minuter in i den tredje perioden satte han det matchvinnande 2-1-målet efter en utsökt framspelning av veteranen Mark Recchi. 42-åringen vann en närkamp med Buffalos rookie Tim Kennedy i högerhörnet och spelade snabbt fram Bergeron som nöp dit pucken med ett direktskott.

- Han förvånar mig inte. Han har gjort det där under hela säsongen och även förra säsongen när han kom hit. Han har gjort det under hela sin karriär, säger Bergeron om Recchi till nhl.com.

- Han är en fantastisk spelare och jag är glad över att få chansen att spela med honom. Jag lär mig något nytt varje gång jag kliver på isen.

Bostons backtuffing Johnny Boychuk fortsätter att skörda offer i Buffalo. Efter att ha skickat ut måltjuven Thomas Vanek med en fotledsskada förra matchen sänkte han i natt Matt Ellis med en ren tackling. Ellis lämnade isen med en axelskada och återvände inte.

Johnny Boychuks tackling:

Hockeysverige.se

/
/
/
nhl
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!