Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är NHL:s tre bästa målvakter

- 20/04/2010, 10:41 -
Buffalo Sabres stjärnmålvakt, Ryan Miller, är en av de tre kandidaterna.
1 av 4

Buffalo Sabres stjärnmålvakt, Ryan Miller, är en av de tre kandidaterna.

Scanpix

Det är även Phoenix Coyotes Ilya Bryzgalov.
2 av 4

Det är även Phoenix Coyotes Ilya Bryzgalov.

Scanpix

New Jersey Devils målvakt, Martin Brodeur, är den tredje.
3 av 4

New Jersey Devils målvakt, Martin Brodeur, är den tredje.

Scanpix

Förra årets vinnare, Boston Bruins Tim Thomas.
4 av 4

Förra årets vinnare, Boston Bruins Tim Thomas.

Scanpix

På måndagen började NHL presentera vilka spelare som nominerats till de olika utmärkelserna som ska delas ut på NHL Awards. Först ut är målvakterna och det är tre starka burväktare som slåss om Vezina Trophy.

TORONTO. Ryan Miller, Ilya Bryzgalov och Martin Brodeur har alla svarat för varsin mycket stark säsong. Det märks inte minst på de framgångar som deras lag har åtnjutit under säsongen. Alla tre har gått in i slutspelet med hemmafavör.

29-årige Miller skadades vid en kritisk tidpunkt under fjolåret. Det bidrog starkt till att Buffalo Sabres missade slutspelet. När amerikanen var tillbaka den här säsongen var han inte bara frisk, utan även i sitt livs bästa form. Han vann 41 matcher och ledde Sabres till sin första divisionstitel sedan 2007. I OS förde han USA till silver och utsågs till turneringens bästa burväktare efter att ha haft en räddningsprocent på 94,6.

Bryzgalov, 29, var en av de huvudsakliga orsakerna till att Phoenix Coyotes gick till sitt första slutspel på åtta år. Ryssen vann 42 matcher under en säsong där Phoenix slog nytt klubbrekord med 107 poäng. Han var näst bäst i NHL med åtta nollor, delat klubbrekord med Nikolai Khabibulin.

Snart 38-årige Brodeur är inne på sin 17:e säsong i New Jersey Devils organisation. Han har redan vunnit Vezina Trophy fyra gånger, senast 2008. Han hade ett fantastiskt år och skrev sig in i historieböckerna två gånger om under säsongen. Först genom att slå Terry Sawchuks rekord i antal hållna nollor (110) och därefter genom att passera Patrick Roy i antal spelade matcher (1 076). Samtidigt spelade han flest matcher (77) av samtliga målvakter i ligan, vann flest matcher (45) och hållna nollor (9).

Priset delas ut på NHL Awards i Las Vegas den 23 juni.

Hockeysverige.se