Jacob Markström har inget emot att börja sin NHL-karriär i AHL för att spela in sig i laget.
1 av 2
Jacob Markström har inget emot att börja sin NHL-karriär i AHL för att spela in sig i laget. - Foto: Scanpix
"Det är inte många målvakter som tar en plats direkt, så det får man räkna med"
2 av 2
"Det är inte många målvakter som tar en plats direkt, så det får man räkna med" - Foto: Scanpix

Markström har inget emot att börja i AHL

Jacob markström tycker inte att det är något fel med att spela in sig i NHL-klubben Florida Panthers via en sejour i AHL.


FLORIDA. Som hockeysverige.se rapporterade förra veckan vill Florida Panthers placera Jacob Markström i AHL kommande säsong. Detta för att ge honom möjligheten att komma in i det nordamerikanska spelsättet.

Markström är visserligen inte kontrakterad av Panthers än, men han säger till Gefle Dagblad att han inte har något emot NHL-klubbens inställning.

- Det är inte många målvakter som tar en plats direkt, så det får man räkna med, säger han till tidningen.

Eftersom 20-åringen fortfarande är med och slåss om en VM-plats har Panthers inte kunnat skriva något kontrakt med honom ännu. Det förväntas ske efter VM, förutsatt att brynäsaren tar en plats i Bengt-Åke Gustafssons trupp.

Enligt det nya NHL-avtalet skulle Markström ha rätt att återvända till elitserien om han blir placerad i AHL. Detta eftersom han inte draftades i första rundan (utan som första spelare i andra rundan). Av den anledningen har Brynäs sportchef Michael Sundlöv velat skriva ett försäkringskontrakt med talangen. Än så länge har något sådant avtal inte tecknats.

- Självklart förstår jag att dom inte kan vänta på mig som målvakt. Sådant vill man ha klart tidigt, vilka målvakter som ska finnas i laget, säger Jacob Markström.

Hockeysverige.se

AHL
/
/
/
/
/
/
nhl
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!