Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Markström har inget emot att börja i AHL

- 20/04/2010, 15:14 -
Jacob Markström har inget emot att börja sin NHL-karriär i AHL för att spela in sig i laget.
1 av 2

Jacob Markström har inget emot att börja sin NHL-karriär i AHL för att spela in sig i laget.

Scanpix

"Det är inte många målvakter som tar en plats direkt, så det får man räkna med"
2 av 2

"Det är inte många målvakter som tar en plats direkt, så det får man räkna med"

Scanpix

Jacob markström tycker inte att det är något fel med att spela in sig i NHL-klubben Florida Panthers via en sejour i AHL.

FLORIDA. Som hockeysverige.se rapporterade förra veckan vill Florida Panthers placera Jacob Markström i AHL kommande säsong. Detta för att ge honom möjligheten att komma in i det nordamerikanska spelsättet.

Markström är visserligen inte kontrakterad av Panthers än, men han säger till Gefle Dagblad att han inte har något emot NHL-klubbens inställning.

- Det är inte många målvakter som tar en plats direkt, så det får man räkna med, säger han till tidningen.

Eftersom 20-åringen fortfarande är med och slåss om en VM-plats har Panthers inte kunnat skriva något kontrakt med honom ännu. Det förväntas ske efter VM, förutsatt att brynäsaren tar en plats i Bengt-Åke Gustafssons trupp.

Enligt det nya NHL-avtalet skulle Markström ha rätt att återvända till elitserien om han blir placerad i AHL. Detta eftersom han inte draftades i första rundan (utan som första spelare i andra rundan). Av den anledningen har Brynäs sportchef Michael Sundlöv velat skriva ett försäkringskontrakt med talangen. Än så länge har något sådant avtal inte tecknats.

- Självklart förstår jag att dom inte kan vänta på mig som målvakt. Sådant vill man ha klart tidigt, vilka målvakter som ska finnas i laget, säger Jacob Markström.

Hockeysverige.se