Jeff Carter var kung på isen.

Bröt foten - nu är han på väg att sänka Devils

Jeff Carter gav Philadelphia matchboll.

Philadelphia - New Jersey 4-1 (0-1, 2-0, 2-0)

Första perioden: 0-1 (12.24) Ilya Kovalchuk (2) (Zach Parise, Brian Rolston) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1-1 (09.08) Jeff Carter (1) (Daniel Briére, Kimmo Timonen) spel fem mot fyra, 2-1 (17.27) Daniel Briére (1) (Braydon Coburn).

Tredje perioden: 3-1 (04.10) Daniel Carcillo (2) (Jeff Carter, Chris Pronger), 4-1 (09.28) Jeff Carter (2) (Chris Pronger, Daniel Briére).

Skott: 28-31.

Utvisningsminuter: 26-36.

Publik: 19 709.

Det tog tid innan Jeff Carter hittade fjolårsformen i årets grundserien. Och när målen väl började komma, då bröt den hårdskjutande centern foten. Nu är han tillbaka i toppform och i natt lyfte 25-åringen sitt Philadelphia Flyers ett stort steg närmare avancemang i slutspelet.

Med två mål och en assist lade han grund för en 4-1-seger hemma i Wachovia Center.

Kanadensaren, som länge var högaktuell för spel i OS, bröt foten i en match mot Atlanta den 21 mars. Han missade åtta raka matcher innan han gjorde comeback inför de avslutande grundseriematcherna mot New York Rangers 9 april.

- Det är aldrig enkelt att komma tillbaka från en skada någon gång på året, än mindre i slutspelet när nivån är så hög. Jag tycker att vår kedja har blivit bättre för varje kväll och i kväll fick vi studsarna med oss, säger Jeff Carter till AP.

Flyers har nu 3-1 i matcher och chansen att slå ut Devils redan i New Jersey natten mot fredag. Det finns inte mycket att glädjas åt i Devils spel just nu, men lagets målvakt Martin Brodeur gjorde i alla fall en räddning i natt som han sent ska glömma.

Plocken på Simon Gagnés öppna läge tidigt i den andra perioden höll världsklass.