1 av 2
Sharks firar kvitteringen i matchserien.
2 av 2
Sharks firar kvitteringen i matchserien.

Douglas Murrays Sharks tog livsviktig seger

Pavelski räddade San José i förlängningen.


Colorado - San José 1-2 (0-1, 1-0,0-0, 0-1)

Första perioden: 0-1 (01.12) Dan Boyle (1) (Ryane Clowe, Joe Pavelski) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1-1 (03.27) Paul Stastny (1) (John-Michael Liles, Brandon Yip) spel fem mot fyra.

Fjärde perioden: 1-2 (10.24) Joe Pavelski (2) (Douglas Murray, Ryane Clowe).

Skott: 34-45.

Utvisningsminuter: 8-8.

Publik: 18 007.

Joe Thornton, Patrick Marleau och Dany Heatley fortsätter att underprestera. Tur då att San José Sharks har Joe Pavelski. Tidigt på onsdagsmorgonen sköt amerikanen övertidsmålet som utjämnade serien mot Colorado Avalanche till 2-2.

Pavelski har varit det stora utropstecknet för San José under serien mot Colorado. Han gjorde det sena och oerhört viktiga kvitteringsmålet i slutminuten av match två. Ett mål som gav en förlängning där Devin Setoguchi avgjorde.

I natt iklädde sig Pavelski själv rollen som övertidshjälte. Drygt tio minuter in i förlängningen fick han pucken i anfallszonen efter att Douglas Murray transporterat in den över blålinjen och gett Pavelski utrymme genom att dra på sig Coloradobackarnas uppmärksamhet. Den amerikanske OS-spelaren använde sedan Coloradokaptenen Adam Foote som screen när han avfyrade ett rappt dragskott som letade sig upp i högerkrysset.

- Doug är en stor kille. Jag såg honom gå rakt emot dem och jag hängde bara på i hopp om att få tag på pucken. Och det gjorde jag, säger Joe Pavelski till nhl.com.

Ännu en gång storspelade Craig Anderson mellan Colorados stolpar. Amerikanen, som stoppade 51 skott i match tre, motade nu 43 av 45 skott. Han släppte dock in det allra första i matchen. Det kom paradoxalt nog från Dan Boyle, San José-backen som avgjorde match tre med ett självmål i förlängningen. Den här gången prickade Boyle rätt kasse.

- Innan vi har vunnit den här serien kommer jag inte att glömma det där. Allt som betyder någonting för mig är att vinna den här serien. När det är klart kan jag vända blad, säger Boyle.

Match fem spelas i San José på fredag morgon, svensk tid.

Hockeysverige.se

/
nhl
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

1 timme sedan

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

1 timme sedan
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

1 timme sedan
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

2 timmar sedan
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

3 timmar sedan
Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte. Nu byter hon sport igen.

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

3 timmar sedan
Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.