Nicklas Bäckström noterades för tre poäng i nattens slutspelsmatch.
1 av 3
Nicklas Bäckström noterades för tre poäng i nattens slutspelsmatch. - Foto: Bildbyrån
Firma Bäckström-Ovechkin fortsätter att leverera även i slutspelet.
2 av 3
Firma Bäckström-Ovechkin fortsätter att leverera även i slutspelet. - Foto: Scanpix
Washington vann och leder nu matchserien med 3-1.
3 av 3
Washington vann och leder nu matchserien med 3-1. - Foto: Scanpix

Bäckström låg bakom nattens seger

Nicklas Bäckström låg bakom ytterligare framgångar för sitt Washington. I nattens seger mot Montréal noterades han för tre poäng.


MONTRÈAL. Alexander Ovechkin och Nicklas Bäckström fortsatte att dominera i anfallszonen, men det var Semyon Varlamov som stal showen. Ryssens storspel förde Washington nära ett avancemang.

- Hade han inte storspelat hade vi inte vunnit, säger coachen Bruce Boudreau efter 6-3 mot Montréal.

Montréal Canadiens bytte målvakt inför den fjärde conferencefinalen mot Washington Capitals. Carey Price ersatte Jaroslav Halak efter att den senare blivit utbytt föregående match.

Det målvaktsbyte som kom att prägla nattens tillställning skedde dock redan under match två. Det var då Semyon Varlamov tog över efter José Théodore.

Snart 22-årige Varlamov var sensationell i den andra perioden av nattens match och räddade ett utspelat Washington. Montréal vann skotten med 21-9 bara i mittenperioden, men tvingades gå in i paus med 2-2 på måltavlan. Detta sedan Mike Knuble kvitterat Montréals ledning i numerärt underläge, sju sekunder före slutsignalen.

- Han var fantastisk. Hade han inte storspelat hade vi antagligen legat under med 4-1 eller något liknande, då hade vi antagligen inte vunnit, säger Bruce Boudreau om Varlamov till Canadian Press.

- När du har blivit så där utspelad och kommer in i omklädningsrummet med ett oavgjort resultat är det en lättnad. Då vet du att du behöver spela 20 bra minuter för att vinna.

Bäckström upp i toppen av målligan

Det var precis vad Caps gjorde. De vann skotten med 20-6 i den avslutande perioden och till skillnad från Montréal fick de bra utdelning.

Alexander Ovechkin blev tvåmålsskytt när han satte 3-2 efter 11.09. 52 sekunder senare satte Jason Chimera 4-2 och matchen var avgjord.

Ovechkin gjorde två mål och en assist och även Nicklas Bäckström fortsatte att vara produktiv. 1+2 i natt ger honom 5+4 och totalt nio poäng på fyra slutspelsmatcher. Bara Sidney Crosby är bättre med sina elva poäng (4+7).

Noterbart är att de tre bästa målskyttarna i Stanley Cup-slutspelet hittills är svenskar. Bäckström, Henrik Zetterberg och Mikael Samuelsson toppar med fem mål vardera.

Washington återvänder nu till Verizon Center där de kan döda serien mot Montréal natten mot lördag.

Hockeysverige.se

/
nhl
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

1 timme sedan
Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

1 timme sedan
Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.

Åhman och Hellvig historiska nya världsettor

2 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, fortsätter skriva historia.

Nylander mystiskt borta i slutspelet

idag 02:02
Storstjärnan William Nylander har missat Torontos två första matcher i NHL-slutspelet. Det är ännu oklart varför.

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.