Tvillingarna Sedin bar Vancouver till seger i natt.
1 av 3
Tvillingarna Sedin bar Vancouver till seger i natt. - Foto: Bildbyrån
Daniel Sedin stod för tre assist.
2 av 3
Daniel Sedin stod för tre assist. - Foto: Scanpix
Medan brorsan Henrik gjorde ett mål och en assist.
3 av 3
Medan brorsan Henrik gjorde ett mål och en assist. - Foto: Scanpix

Tvillingarna Sedin bar Vancouver i natt

Daniel och Henrik Sedin har vaknat ur sin slutspelsdvala. I natt svarade de för fem poäng i vinsten mot Los Angeles Kings.


LOS ANGELES. Två raka förluster fick tvivlen att vakna. Tvillingarna Sedin såg emellertid till att ge Vancouver Canucks nytt hopp. På torsdagsmorgonen svarade de för fem poäng när serien mot Los Angeles Kings utjämnades.

- De bar det här laget, säger Mikael Samuelsson efter 6-4-segern.

Vancouver klev in i slutspelet med en hög tuppkam. Efter två raka förluster och underläge 1-2 i matcher Mot Los Angeles hade den börjat sloka. Men så länge det finns Sedinare på isen, då finns det hopp.

I natt vaknade Daniel och Henrik Sedin till på allvar och svarade för de rent avgörande aktionerna när Vancouver kvitterade till 2-2 i matcher i Staples Center.

Canucks låg under med 2-3 inför den tredje perioden. Väl där gjorde tvillingarna fem poäng tillsammans och såg till att vända matchen till gästernas fördel.

Mikael Samuelsson styrde in 3-3 på Daniel Sedins hårda passning från backposition. Det var Samuelssons ligaledande femte slutspelsmål. Några minuter senare la Henrik Sedin upp pucken för Sami Salo som bombade in 4-3 med sitt hårda slagskott i powerplay.

"De klev fram"

Wayne Simmonds behövde bara en minut på sig för att kvittera för Los Angeles, men med mindre än tre minuter kvar att spela levererade Henrik Sedin dödsstöten. I snyggt samarbete med Daniel bröt han in från högerkanten och sprätte in det matchvinnande 5-4-målet.

- De klev fram, de bar det här laget, säger Mikael Samuelsson till nhl.com om sina landsmän.

Coachen Alain Vigneault nickade instämmande och hyllade hela laget.

- Jag har känt de här killarna rätt länge och jag vet hur mycket de vill vinna. Vi var lite stela i första perioden, men våra killar spelade sig igenom, det. De fann ett sätt att komma upp i den nivå som krävs för att slå en sådan här stark motståndare och utjämna den här serien, kommenterar han.

Match fem spelas i Vancouver tidigt på lördag morgon. Det är en match som mycket väl kan avgöra var den här serien kommer att hamna.

Hockeysverige.se

/
/
/
/
/
nhl
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!