1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
Miroslav Satan sänkte sin förra klubb i den femte perioden.
3 av 3
Miroslav Satan sänkte sin förra klubb i den femte perioden. - Foto: Scanpix

Släkten är värst - Satan sänkte Buffalo

Boston Bruins är nu nära ett skrällavancemang efter att de lyckades besegra Buffalo Sabres i den andra övertidsperioden i natt.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

BOSTON. Miroslav Satan spelade karriärens bästa ishockey under sina år i Buffalo Sabres organisation. Kanske är det därför han trivs så bra mot sin tidigare klubb.

I natt gjorde Miroslav Satan Boston Bruins viktigaste mål för säsongen när han avgjorde den fjärde conferencekvartsfinalen mot Sabres i den andra övertidsperioden. Målet kom 7.41 in i den femte perioden och hjälpte Bruins att fullborda en vändning från 0-2 till 3-2.

- Jag är glad att jag kunde hjälpa till, men jag kom inte ens ihåg hur det gick till, säger en utmattad Miroslav Satan till nhl.com efter målet som ger Bruins 3-1 i matcher mot favorittippade Sabres.

Vi kan färska upp 35-åringens minne genom att beskriva händelseförloppet som ledde fram till målet. Michael Ryder tog in pucken längs högerkanten och slog en öppnande passning mot slottet där Marco Sturm dragit på sig bägge backarnas uppmärksamhet. Satan fick pucken och visade kyla och rutin när han retfullt lyfte pucken mellan benen på backen Tyler Myers och förbi målvakten Ryan Miller.

Målet kom i spel fem mot fyra sedan Sabres haft för många spelare på isen.

Miroslav Satan var länge kontraktslös efter en fjolårssäsong med Pittsburgh Penguins som var mindre bra för forwarden personligen, men strålande för laget. Eftersom Boston hade haft problem att göra mål hela säsongen värvade man slovaken som free agent i början av januari.

- Jag funderade rätt mycket på det och av någon anledning som jag inte kan förklarar tyckte jag att Bruins verkade vara ett lag där jag kunde få en bra känsla. Nu har jag en bra känsla och hoppas att det kan fortsätta, säger han om klubbvalet.

Under grundserien hann han göra nio mål på 38 matcher. Det allra viktigaste var ett övertidsmål mot Toronto Maple Leafs i början av månaden som tog Bruins ett stort steg närmare slutspel.

Nattens mål får det att blekna i jämförelse. Redan under natten mot lördag kan Bruins säkra avancemang till den andra slutspelsrundan. Det skulle vara en av de stora överraskningarna i slutspelet.

Hockeysverige.se

/
/
/
/
nhl
/
/
/
/