1 av 4
2 av 4
3 av 4
Chicago utjämnade i  matchserien.
4 av 4
Chicago utjämnade i matchserien. - Foto: Scanpix

Stjärnorna visade vägen - Chicago utjämnade

"Det var en måsteseger", säger Jonathan Toews.


Nashville - Chicago 0-3 (0-1, 0-2, 0-0)

Första perioden: 0-1 (10.57) Patrick Sharp (1) (Patrick Kane, Jonathan Toews) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0-2 (12.55) Jonathan Toews (1) (Marian Hossa, Bryan Bickell), 0-3 (16.17) Patrick Sharp (2) (Niklas Hjalmarsson, Brent Sopel).

Skott: 33-30.

Utvsiningsminuter: 6-12.

Publik: 17 113.

NASHVILLE. Innan nattens fjärde conferencekvartsfinal hade merparten av Chicago Blackhawks stjärnor underpresterat. Tre solida perioder ändrade på det. Patrick Sharp blev tvåmålsskytt och lagkaptenen Jonathan Toews hade ett mål och en assist när Blackhawks utjämnade serien mot Nashville Predators till 2-2 i matcher.

- Det var en måste-seger för oss för att hålla liv i den här serien och det var något vi tog väldigt allvarligt på, säger Toews till AP efter 3-0 på bortais.

Målvakten Antti Niemi höll nollan för andra gången i den här serien och stoppade totalt 33 skott. Chicago fick dessutom tillbaka backen Brian Campbell i laguppställningen. Han hade inte spelat sedan 14 mars då han bröt ett nyckelben och ett revben efter en tackling från Alexander Ovechkin.

- Vi gillade farten han ger oss och hans sätt att ta sig ur zonen liksom hans spel med pucken. Det var första gången på väldigt länge för honom och han gjorde ett riktigt bra jobb, berömmer coachen Joel Quenneville.

I Nashville är skadade Patric Hörnqvist allt mer saknad. Framför allt i powerplay där hans närvaro runt kassen har gjort att laget har tappat en dimension. I natt hade de chansen i fem mot tre, men kunde inte göra mål. Sett över hela serien är laget fortfarande mållöst i numerärt underläge. Hela 17 powerplay har gått till spillo.

Match fem spelas i Chicago på lördag kväll med starttid 21.00, svensk tid.

Hockeysverige.se

/
nhl
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!