5 av 5

Sharks fick hål på Anderson - fem gånger om

"En cool upplevelse".

San José - Colorado 5-0 (0-0, 3-0, 2-0)

Andra perioden: 1-0 (08.25) Logan Couture (1) (Dany Heatley, Patrick Marleau), 2-0 (10.21) Joe Pavelski (3) (Dan Boyle, Devin Setoguchi) spel fem mot fyra, 3-0 (15.30) Dwight Helminen (1) (Scott Nichol, Douglas Murray).

Tredje perioden: 4-0 (10.37) Logan Couture (2) (Ryane Clowe, Devin Setoguchi), 5-0 (13.24) Patrick Marleau (1) (Dany Heatley, Jason Demers) spel fem mot fyra.

Skott: 37-28.

Utvsiningsminuter: 8-17.

Publik: 17 562.

SAN JOSE. När San José Sharks valde Logan Couture som nionde spelare i draften 2007 var det för hans ledaregenskaper och förmåga att kliva fram i trängda situationer. I natt gjorde han just det.

Den 21-årige rookien blev tvåmålsskytt när Sharks körde över Colorado Avalanche med 5-0 hemma i HP Pavillion. Nu är det hårt kritiserade laget bara en seger från att ta sig vidare till andra slutspelsrundan.

- Det var en cool upplevelse, säger Couture till nhl.com. Min första tvåmålsmatch i NHL kommer i slutspelet ... bara att få göra ett mål i slutspelet är ju fantastiskt. Att få två är väldigt speciellt.

Det har varit bilrollsinnehavarna som har gjort det för Sharks i det här slutspelet. Joe Pavelski, övertidshjälten i match fyra, blev målskytt i natt igen och hans kedjekamrater Devin Setoguchi och Ryane Clowe kom också med i poängprotokollet.

Den hårt kritiserade Patrick Marleau, som gjorde 44 mål i grundserien, lyckades bryta sin måltorka när han satte det avslutade 5-0-målet. Däremot var Joe Thornton poänglös och har bara gjort två assist på fem matcher så här långt.

Målvakten Evgeni Nabokov uppträdde stabilt och motade 28 skott. Colorados tidigare så storspelande målvakt Craig Anderson blev utbytt efter Logan Coutures 4-0-mål, men enligt Colorados coach Joe Sacco var det framför allt för att vila honom inför match sex.

Om det hjälper vet vi tidigt på söndag morgon. Då spelas match sex i Denver.