- Foto: Scanpix/AP

Samuelsson glödhet – på väg att föra Canucks vidare

Mikael Samuelsson sänkte i natt Los Angeles Kings med två mål och ett assist. Det var 33-åringens femte slutspelsmål på sju matcher.


VANCOUVER. Vancouver Canucks körde över Los Angeles Kings och vann med 7-2. Stor matchhjälte för svensklaget Vancouver var Mikael Samuelsson. Två nya mål från svensken klubba som nu är uppe i sju mål på fem slutspelsmatcher. Bakom sig i målligan har Samuelsson spelare som Henrik Zetterberg, Sidney Crosby, Alexander Ovechkin och Nicklas Bäckström.

Det var flera svenskar som hamnade i poängprotokollet. Backen Alexander Edler gjorde också mål i matchen. Den svenska backen gjorde det viktiga 2-1-målet. Daniel Sedin stod för ett mål och brorsan Henrik för två assist.

I Kings fick den förra HV-målvakten Erik Ersberg göra slutspelsdebut. Ersberg hoppade in efter att Jonathan Quick lämnat målet.

Vancouver leder nu matchserien med 3-2 i matcher och har chansen att avgöra i Los Angeles på söndag.

Detorit kopplade greppet

I åttondelsfinalen mellan Detroit och Phoenix är det svensklaget Red Wings som har kopplat greppet. I natt vann Detroit med 4-1. Tomas Holmström, Pavel Datsiuk, Nicklas Lidström och Henrik Zetterberg var målskyttarna. Rookien, Jimmy Howard, stod för en bra insats i Detorit-målet. Rookien gjorde flera viktiga räddningar vid ställningen 1-1. I och med vinsten leder Detorit matchserien med 3-2 och kan avgöra hemma på söndag.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!