Ottawa utslagna av Pittsburgh. - Foto: Scanpix/AP
De regerande mästarna jublar.
De regerande mästarna jublar. - Foto: Scanpix/AP

Mästarna vände och vann – Ottawa utslagna

Ottawa tappade en 3-0-ledning i natt och blev utslagna i förlängningen mot de regerande mästarna.

OTTAWA. Ottawa dominerade de två första perioderna mot de regerande mästarna Pittsburgh. Ottawa, med Daniel Alfredsson i spetsen, hade en 3-0-ledning efter mål av bland annat ”Alfie”. Men seden tappade hemmalaget allt i den tredje perioden.

– Vi spelade utmärkt i två perioder, men orkade inte stå emot dem i den tredje perioden. De tog över matchen där. Vi kunde inte få till det där avgörande målet när vi behövde. Samtidigt ska man komma ihåg att Pittsburgh har ett rutinerat gäng, som vet att det inte är över förrän slutsignalen ljuder, säger Alfredsson till Expressen.

Pittsburgh reducerade och kvitterade i den tredje perioden och fick till förlängning. Efter 9:56 avgjorde Pascal Dupuis för Pittsburgh. De regerande mästarna är klara för den andra omgången i slutspelet.