1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
Vancouver är vidare till kvarten.
5 av 5
Vancouver är vidare till kvarten.

Sedin-magi förde Vancouver till kvartsfinal

Underläge 1-2 i matcher. Då tog tvillingarna Sedin och Mikael Samuelsson tag i taktpinnen. I natt fullbordade de vändningen genom att skjuta Vancouver Canucks vidare till andra rundan. - De var våra bästa spelare, säger Ryan Kesler om Sedinarna efter 4-2-segern som gav 4-2 i matcher mot Los Angeles Kings.


Los Angeles - Vancouver 2-4 (1-0, 1-1, 0-3)

Första perioden: 1-0 (10.08) Alexander Frolov (1) (Brad Richardson).

Andra perioden: 1-1 (08.38) Steve Bernier (4) (Alexander Edler) spel fem mot fyra, 2-1 (15.57) Drew Doughty (3) (Anze Kopitar, Jack Johnson).

Tredje perioden: 2-2 (01.57) Kevin Bieksa (1) (Daniel Sedin, Mikael Samuelsson), 2-3 (17.57) Daniel Sedin (4) (Mikael Samuelsson, Henrik Sedin), 2-4(18.53) Alex Burrows (1) mål i tom kasse.

Skott: 32-22.

Utvisningsminuter: 6-10.

Publik: 18 287.

Vancouver Canucks vidare med 4-2 i matcher. 

LOS ANGELES. Mikael Samuelsson har varit Stanley Cup-slutspelets hetaste målskytt. I natt var det emellertid hans misslyckande som banade väg för Vancouver Canucks avancemang.

Vid ställningen 2-2 sent i den tredje perioden la Henrik Sedin upp pucken perfekt för Samuelsson i slottet. Han tog i för kung och fosterland bara för att se klubban gå sönder när han skulle avfyra skottet. I stället studsade pucken fram till en omarkerad Daniel Sedin som kunde slå in 3-2-målet som visade sig bli matchavgörande.

- Pucken kom till mig och jag fick inte ens i väg något hårt skott, men den hittade vägen över mållinjen. Det är sådant som händer, säger Daniel Sedin till AP.

Canucks gick in i den tredje perioden med ett 1-2-underläge efter att ha blivit hårt tillbakapressade under de två första perioderna. I den tredje släppte gästerna på tyglarna och det hann inte ens gå två minuter innan Daniel Sedin spelade fram Kevin Bieksa till 2-2-målet.

- Det är inte så många lag som kan kämpa sig tillbaka när man ligger under med ett mål inför tredje perioden,men vi kom tillbaka och gjorde vår bästa period i serien, tycker Henrik Sedin.

Kan möta Chicago - igen

Bäst av alla i den tredje perioden var han själv och brorsan Henrik. Efter den trevande inledningen på slutspelet var det stjärntvillingarna som såg till att Vancouver kom i gång.

- De var våra bästa spelare i kväll, speciellt sent i den tredje perioden. De hittade ett sätt att få jobbet gjort och det var vad vi behövde från dem, säger centern Ryan Kesler om svenskduon.

I nu läget ser det ut som om Vancouver ställs mot Chicago Blackhawks i den andra rundan. Precis som i fjol. Chicago har 3-2 i matcher på Nashville Predators och har chansen att döda serien i natt.

I fjol åkte Vancouver ut mot Chicago i den andra runda. Därför är det många i laget som vill ha en ny chans att ställas mot Blackhawks.

- Om vi möter dem skulle det vara helt okej för oss. Missförstå mig inte, de är ett bra lag, de har många bra spelare. Från träningslägret och framåt minns vi de där bilderna när vi lämnade United Center och om vi skulle få en ny chans mot dem skulle det bli en bra serie, förutspår backen Shane O'Brien.

Hockeysverige.se

/
/
/
nhl
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

1 timme sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

1 timme sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

1 timme sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

2 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

idag 11:34
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.