1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
Vancouver är vidare till kvarten.
5 av 5
Vancouver är vidare till kvarten.

Sedin-magi förde Vancouver till kvartsfinal

Underläge 1-2 i matcher. Då tog tvillingarna Sedin och Mikael Samuelsson tag i taktpinnen. I natt fullbordade de vändningen genom att skjuta Vancouver Canucks vidare till andra rundan. - De var våra bästa spelare, säger Ryan Kesler om Sedinarna efter 4-2-segern som gav 4-2 i matcher mot Los Angeles Kings.


Los Angeles - Vancouver 2-4 (1-0, 1-1, 0-3)

Första perioden: 1-0 (10.08) Alexander Frolov (1) (Brad Richardson).

Andra perioden: 1-1 (08.38) Steve Bernier (4) (Alexander Edler) spel fem mot fyra, 2-1 (15.57) Drew Doughty (3) (Anze Kopitar, Jack Johnson).

Tredje perioden: 2-2 (01.57) Kevin Bieksa (1) (Daniel Sedin, Mikael Samuelsson), 2-3 (17.57) Daniel Sedin (4) (Mikael Samuelsson, Henrik Sedin), 2-4(18.53) Alex Burrows (1) mål i tom kasse.

Skott: 32-22.

Utvisningsminuter: 6-10.

Publik: 18 287.

Vancouver Canucks vidare med 4-2 i matcher. 

LOS ANGELES. Mikael Samuelsson har varit Stanley Cup-slutspelets hetaste målskytt. I natt var det emellertid hans misslyckande som banade väg för Vancouver Canucks avancemang.

Vid ställningen 2-2 sent i den tredje perioden la Henrik Sedin upp pucken perfekt för Samuelsson i slottet. Han tog i för kung och fosterland bara för att se klubban gå sönder när han skulle avfyra skottet. I stället studsade pucken fram till en omarkerad Daniel Sedin som kunde slå in 3-2-målet som visade sig bli matchavgörande.

- Pucken kom till mig och jag fick inte ens i väg något hårt skott, men den hittade vägen över mållinjen. Det är sådant som händer, säger Daniel Sedin till AP.

Canucks gick in i den tredje perioden med ett 1-2-underläge efter att ha blivit hårt tillbakapressade under de två första perioderna. I den tredje släppte gästerna på tyglarna och det hann inte ens gå två minuter innan Daniel Sedin spelade fram Kevin Bieksa till 2-2-målet.

- Det är inte så många lag som kan kämpa sig tillbaka när man ligger under med ett mål inför tredje perioden,men vi kom tillbaka och gjorde vår bästa period i serien, tycker Henrik Sedin.

Kan möta Chicago - igen

Bäst av alla i den tredje perioden var han själv och brorsan Henrik. Efter den trevande inledningen på slutspelet var det stjärntvillingarna som såg till att Vancouver kom i gång.

- De var våra bästa spelare i kväll, speciellt sent i den tredje perioden. De hittade ett sätt att få jobbet gjort och det var vad vi behövde från dem, säger centern Ryan Kesler om svenskduon.

I nu läget ser det ut som om Vancouver ställs mot Chicago Blackhawks i den andra rundan. Precis som i fjol. Chicago har 3-2 i matcher på Nashville Predators och har chansen att döda serien i natt.

I fjol åkte Vancouver ut mot Chicago i den andra runda. Därför är det många i laget som vill ha en ny chans att ställas mot Blackhawks.

- Om vi möter dem skulle det vara helt okej för oss. Missförstå mig inte, de är ett bra lag, de har många bra spelare. Från träningslägret och framåt minns vi de där bilderna när vi lämnade United Center och om vi skulle få en ny chans mot dem skulle det bli en bra serie, förutspår backen Shane O'Brien.

Hockeysverige.se

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
/
nhl
/
/
/