Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Coyotes vägrar ge upp mot Detroit

- 26/04/2010, 09:09 -
1 av 5

Coyotes bet tillbaka i natt.
2 av 5

Coyotes bet tillbaka i natt.

Scanpix

3 av 5

4 av 5

5 av 5

Svensklaget tvingas till sjunde match.

DETROIT. Detroit Red Wings hade på söndagskvällen möjligheten att döda serien mot Phoenix Coyotes på hemmais. Det misslyckades man kapitalt med.

Ett desperat Phoenix fick strålande målvaktsspel från Ilya Bryzgalov, som stoppade 31 skott, och mål i psykologiskt viktiga situationer när man vann med 5-2 i Joe Louis Arena.

- De vann kampen i special teams. Det gjorde att de sög livet ur oss, konstaterar Detroitcoachen Mike Babcock för AP.

Red Wings inledde i ett furiöst tempo, men åkte på en näsbränna när Brad Stuart under ett powerplay gav bort pucken till finländaren Lauri Korpikoski som slog in 1-0.

I den andra perioden var det släkten som var värst. Två före detta Detroitveteraner klev fram och levererade. Mathieu Schneider, 40, sköt 2-0 i powerplay medan Robert Lang, 39, spelade fram Radim Vrbata till 3-1 med en öppnande passning. Gemensamt för veteranduon är att båda har varit petade under större delen av serien.

Wojtek Wolski styrde in 4-1 innan mittenakten var till ända. Redan där var matchen avgjord eftersom Detroit inte hade några krafter att ta sig ur gästernas hårda grepp.

Nu får Phoenix spela en sjunde och avgörande match på hemmais.

- Jag har sagt det tidigare, att ha favör av hemmaplan är bara bra om det blir en sjunde match, säger Phoenixs coach Dave Tippett.

Natten mot onsdag få vi se om så är fallet.

Hockeysverige.se