1 av 5
Coyotes bet tillbaka i natt.
2 av 5
Coyotes bet tillbaka i natt. - Foto: Scanpix
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Coyotes vägrar ge upp mot Detroit

Svensklaget tvingas till sjunde match.


Detroit - Phoenix 2-5 (0-1, 1-3, 1-1)

Första perioden: 0-1 (04.10) Lauri Korpikoski (1) spel fyra mot fem.

Andra perioden: 0-2 (02.27) Mathieu Schneider (1) (Lee Stempniak, Taylor Pyatt) spel fem mot fyra, 1-2 (02.51) Brad Stuart (1) (Pavel Datsyuk, Johan Franzén), 1-3 (10.09) Radim Vrbata (2) (Robert Lang, Keith Yandle) spel fem mot fyra, 1-4 (14.01) Wojtek Wolski (4) (Petr Prucha, Zbynek Michalek).

Tredje perioden: 1-5 (05.25) Taylor Pyatt (1) (Keith Yandle, Derek Morris) spel fem mot fyra, 2-5 (16.29) Darren Helm (1) (Niklas Kronwall).

Skott: 33-29.

Utvisningsminuter: 29-17.

Publik: 20 066.

DETROIT. Detroit Red Wings hade på söndagskvällen möjligheten att döda serien mot Phoenix Coyotes på hemmais. Det misslyckades man kapitalt med.

Ett desperat Phoenix fick strålande målvaktsspel från Ilya Bryzgalov, som stoppade 31 skott, och mål i psykologiskt viktiga situationer när man vann med 5-2 i Joe Louis Arena.

- De vann kampen i special teams. Det gjorde att de sög livet ur oss, konstaterar Detroitcoachen Mike Babcock för AP.

Red Wings inledde i ett furiöst tempo, men åkte på en näsbränna när Brad Stuart under ett powerplay gav bort pucken till finländaren Lauri Korpikoski som slog in 1-0.

I den andra perioden var det släkten som var värst. Två före detta Detroitveteraner klev fram och levererade. Mathieu Schneider, 40, sköt 2-0 i powerplay medan Robert Lang, 39, spelade fram Radim Vrbata till 3-1 med en öppnande passning. Gemensamt för veteranduon är att båda har varit petade under större delen av serien.

Wojtek Wolski styrde in 4-1 innan mittenakten var till ända. Redan där var matchen avgjord eftersom Detroit inte hade några krafter att ta sig ur gästernas hårda grepp.

Nu får Phoenix spela en sjunde och avgörande match på hemmais.

- Jag har sagt det tidigare, att ha favör av hemmaplan är bara bra om det blir en sjunde match, säger Phoenixs coach Dave Tippett.

Natten mot onsdag få vi se om så är fallet.

Hockeysverige.se

/
/
/
nhl
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

2 timmar sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

2 timmar sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.