Måndag 24 Jan
Stockholm

Boston vidare - slog ut Buffalo

1 av 5
2 av 5
Charas Boston vidare.
3 av 5
Charas Boston vidare. Foto:
4 av 5
5 av 5

Rookien Tuukka Rask överglänste supermålvakten Ryan Miller.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Boston - Buffalo 4-3 (1-0, 1-1, 2-2)

Första perioden: 1-0 (13.39) David Krejci (2) (Mark Recchi, Matt Hunwick) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2-0 (01.01) Mark Recchi (3) (David Krejci, Patrice Bergeron) spel fem mot fyra, 2-1 (06.34) Patrick Kaleta (1) (Tim Kennedy, Adam Mair).

Tredje perioden: 3-1 (07.18) David Krejci (3) (Milan Lucic, Miroslav Satan), 3-2 (07.40) Nathan Gerbe (1), 4-2 (14.49) Miroslav Satan (2) (Milan Lucic, Dennis Wideman), 4-3 (18.47) Thomas Vanek (2) (Jason Pominville, Toni Lydman).

Skott: 32-30.

Utvisningsminuter: 8-8.

Publik: 17 565.

En 23-årig rookie mot NHL:s bästa målvakt under grundserien. Den kampen tog Tuukka Rask hem. Finländaren överglänste OS-stjärnan Ryan Miller och blev tungan på vågen när Boston Bruins i natt avslutade Buffalo Sabres säsong med en 4-3-seger.

- Vi ville stänga den här serien så att vi inte behövde återvända till Buffalo. Vi visste att det skulle ha blivit tufft, säger Rask till AP efter att ha stoppat 27 av 30 skott.

Tuukka Rask har upplevt en riktig genombrottssäsong i NHL. Han hade bäst räddningsprocent och lägst målsnitt av samtliga målvakter i grundserien, men framför allt lyckades han konkurrera ut veteranen Tim Thomas som utsågs till NHL:s bästa målvakt så sent som i fjol.

- Han mötte utan tvekan den bästa målvakten i ligan i den här serien. Nu har han skapat ett rykte om sig. Att klara av att bli en vinnare i ett sådant här tufft möte säger en hel del om hur Tuukka har spelat, kommenterar coachen Claude Julien.

Inför serien var det inte bara på målvaktssidan som Buffalo ansågs ha ett övertag på Boston. Även offensivt skulle Sabres ha vassare vapen. Så har emellertid inte varit fallet. Boston, som hade stora problem med målskyttet under grundserien, har hela tiden hittat nya källor till offensiv. I natt klev den tjeckiske centern David Krejci fram och bidrog med två mål och en assist.

I den andra rundan, där Boston möter Pittsburgh eller Phildelphia, finns det även goda utsikter att förstacentern Marc Savard kan vara tillbaka efter den hjärnskakning som Pittsburghs Matt Cooke orsakade honom med en omdebatterad tackling i slutskedet av grundserien.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt