Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mästercoach slutar efter slutspelsfiasko

- 27/04/2010, 12:22 -

Scanpix

Jacques Lemaires dagar som NHL-coach är förbi. På måndagen meddelade 64-åringen att han slutar som coach för New Jersey Devils, men att han kommer att fortsätta jobba på en annan position inom klubben.

Beskedet kommer bara ett par dagar efter att Devils säsong slutade tvärt med att laget blev utslaget av Philadelphia Flyers i den första omgången av slutspelet. Andraseedade Devils förlorade med 1-4 i matcher efter en blek insats.

Jacques Lemaire hade lett Devils till förstaplatsen i Atlantic Division efter att ha spelat ihop 103 poäng. Trots det åkte laget ut ur första slutspelsrundan för tredje säsongen i följd.

Jacques Lemaire inledde sin bana som NHL-coach efter en framgångsrik spelarkarriär 1984. Då som coach för Montréal Canadiens, där han sedan jobbade som assisterande general manager under en längre tid. 1993 tog han över New Jersey Devils och bara två år senare ledde han klubben till sin första Stanley Cup-titel.

Mellan 2000 och förra våren coachade han Minnesota Wild innan han återvände till New Jersey för en sista säsong. Sammanlagt har Lemaire gjort 1 213 matcher som NHL-coach varav 588 slutat med segrar.

Han ingick också i den kanadensiska OS-stab som förde lönnlöven till OS-guld i Vancouver tidigare i år.

Hockeysverige.se