- Foto: Scanpix

Fick slagskott i pannan - kan missa resten av säsongen

Philadelphia Flyers tog sig vidare till den andra slutspelsomgången med ett kraftigt försvagat lag. Spelare som Ray Emery, Michael Leighton, Jeff Carter och Simon Gagné  saknas för närvarande.


PHILADELPHIA. När laget återupptar sitt Stanley Cup-äventyr senare i veckan kommer man att göra det utan ytterligare en viktig kugge. Energiknippet Ian Laperriere fick ett slagskott i pannan under Flyers femte och avslutande möte med New Jersey Devils förra veckan och är nu borta på obestämd tid på grund av en hjärnskakning han ådrog sig i samband med smällen, skriver nhl.com.

- Det är svåra skor att fylla på grund av allt han gör för oss. Han är en ledare i omklädningsrummet och vet vad som krävs den här tiden på året. Plockar man bort en sådan kille från laguppställningen så har man problem, konstaterar general managern Paul Holmgren.

Laperriere har varit extra viktig för Flyers i numerära underlägen. Tillsammans med partnern Blair Betts bidrog han till att döda 28 av Flyers 32 utvisningar under serien mot New Jersey.

Philadelphia Flyers möter antingen Washington Capitals eller Boston Bruins i den andra rundan. Det beror på om Washington klarar av att slå ut Montréal Canadiens i natt eller inte.

Hockeysverige.se

nhl
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark högt upp i Texas

1 timme sedan

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.