1 av 8
2 av 8
3 av 8
4 av 8
5 av 8
6 av 8
7 av 8
8 av 8

Sensationen: "Bäckis" Washington utslaget i natt

En av modern tids största hockeyskrällar är ett faktum. Jaroslav Halak stod ännu en gång på huvudet och såg till att föra ett utspelat Montréal Canadiens förbi grundseriesuveränen Washington Capitals. - Innan serien var det ingen som trodde att vi ens skulle kunna vinna en enda match, säger den slovakiske målvakten efter 2-1-segern i match sju.


Washington - Montréal 1-2 (0-1, 0-0, 1-1)

Första perioden: 0-1 (19.30) Marc-André Bergeron (1) (Scott Gomez, Andrei Markov) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 0-2 (16.24) Dominic Moore (2) (Hal Gill), 1-2 (17.44) Brooks Laich (2) (Alexander Semin, Alexander Ovechkin).

Skott: 42-16.

Utvisningsminuter: 8-8.

Publik: 18 377.

Montréal Canadiens vidare med 4-3 i matcher.

WASHINGTON. Nej, Montréal Canadiens har varit uträknat mer än en gång. Efter att ha vunnit den första matchen förlorade man tre raka och var bara en match från att bli utslaget.

Det var då Jaroslav Halaks magiska uppvisning inleddes.

På de tre avslutande matcherna i serien stoppade han 131 av 134 skott mot NHL:s tveklöst bästa offensiv. I den sjätte matchen tvingades han stoppa 53 av 54 skott. I natt: 41 av 42 skott.

När Brooks Laich slutligen spräckte den glödhete slovakens nolla sent i den tredje perioden hade lagkamraterna gett honom en 2-0-ledning att arbeta med. Det räckte för att ro avancemanget i hamn.

- Som han spelade i de här tre sista matcherna kändes det som om han inte skulle förlora vad som än hände. Det kändes som om vi kunde börja skjuta på vårt eget mål och han skulle stoppa dem i alla fall, säger lagkamraten Mike Cammalleri till Canadian Press.

Att Halak "bara" behövde stoppa 41 skott i natt kan han tacka sina backar för. Washington hade antagligen skjutit närmare 60 skott på mål om det inte vore för Montréalförsvarets uppoffrande spel. De täckte nämligen undan lika många skott som Halak stoppade - 41 stycken.

Nästa superstjärna att tämja - Sidney Crosby


- Man gör allt i sin makt för att komma emellan deras skott och målet så att man kan ta bort lite press från målvakten. För de hade verkligen press på honom, säger backen Hal Gill som totalt täckte 31 skott under serien mot Washington, varav sex i den avslutande matchen.

För Washington Capitals är en hel säsong av grundseriedominans fördärvad. Laget var storfavorit till att vinna Stanley Cup. Nu är säsongen över redan innan maj månads inträde.

- Jag tyckte att vi hade goda chanser att vinna Stanley Cup i år. Jag skulle ha kunnat satsa mitt hus på att de inte skulle kunna slå oss tre matcher i följd eller att vi bara skulle ha gjort tre mål på nästan 140 skott, säger coachen Bruce Boudreau.

För Montréal och Jaroslav Halak fortsätter slutspelsresan natten mot lördag. Då får laget en ny tuff motståndare att bita i, slutspelshete Sidney Crosbys Pittsburgh Penguins.

- Vi göra det inte enkelt för oss själva, det kommer att bli en tuff utmaning, skrockar Hal Gill som vann Stanley Cup med Penguins i fjol.

Hockeysverige.se

/
/
/
nhl
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!