6 av 6

Murrays Sharks vinnare mot Detroit

Dany Heatley spräckte sin slutspelsnolla, men det var Joe Pavelski som fällde avgörandet. Den glödhete amerikanen gjorde tre poäng (2+1) när San José Sharks tog kommando mot Detroit Red Wings. - Har ni följt oss har ni sett vilken inspiration han är for oss, säger coachen Todd McLellan.

San José - Detroit 4-3 (3-1, 0-1, 1-1)

Första perioden: 1-0 (09.05) Joe Pavelski (6) (Dan Boyle, Jason Demers) spel fem mot fyra, 2-0 (10.01) Dany Heatley (1) (Joe Thornton, Jason Demers), 3-0 (10.24) Devin Setoguchi (4) (Joe Pavelski, Dan Boyle), 3-1 (11.40) Dan Cleary (1) (Jonathan Ericsson, Justin Abdelkader).

Andra perioden: 3-2 (04.45) Johan Franzén (2) (Pavel Datsyuk).

Tredje perioden: 4-2 (00.50) Joe Pavelski (7) (Dan Boyle, Dany Heatley) spel fem mot tre, 4-3 (02.57) Brian Rafalski (1) (Pavel Datsyuk, Johan Franzén).

Skott: 27-23.

Utvisningsminuter: 1416.

Publik: 17 562.

SAN JOSE. Sju mål på sju slutspelsmatcher. Joe Pavelski är lite otippat spelaren som har fått San José Sharks fans att drömma om en lång hockeysäsong. I den första slutspelsrundan mot Colorado Avalanche var det han som gjorde de viktiga målen när stjärnorna Dany Heatley, Joe Thornton och Patrick Marleau inte fick spelet att stämma.

Så verkar fallet bli även i andra rundan. I öppningsmatchen mot Detroit Red Wings förde den amerikanske OS-spelaren Sharks till en 4-3-seger genom att svara för två mål och en assist. Pavelskis 4-2-mål i powerplay 50 sekunder in i tredje perioden visade sig bli matchvinnande.

- Han har gjort några riktigt viktiga mål för oss. I kväll hade han återigen en inverkan på matchen. Det är det slutspelet handlar om. Man måste höja sig litegrann, man måste hitta ett sätt att sätta sin prägel på varje match, säger coachen Todd McLellan till nhl.com.

Det behövde inte Joe Pavelski lång tid på sig att göra. Drygt nio minuter in i den första perioden slog han in 1-0 i powerplay. En dryg minut senare spelare han fram Devin Setoguchi till 3-0. Då hade Dany Heatley spräckt sin målnolla däremellan när han framspelad av Joe Thornton satte kvällens andra mål.

Avgjorde i spel fem mot tre

- De gjorde tre snabba mål på oss och vi hamnade på hälarna. Vi kämpade oss tillbaka, men de gjorde en stabil match, säger Nicklas Lidström som gjorde sin första NHL-match som 40-åring.

Detroit gjorde match av det hela tack vare mål av Dan Cleary och Johan Franzén. Pavelskis mål tidigt i den tredje perioden blev dock avgörande. Det kom i spel fem mot tre sedan både Franzén och Valtteri Filppula hamnat i utvisningsbåset.

Brian Rafalski reducerade till 3-4 kort efteråt, men trots att det var Detroit som jagade kvittering i den tredje perioden lyckades San José dominera slutskedet av matchen. Hemmalaget vann skotten med 12-5 i den tredje perioden och spelade av matchen på ett förtjänstfullt sätt.

San José kom till spel utan Patrick Marleau som fick influensakänningar på uppvärmningen och ströks från laguppställningen i sista stund. Även Niclas Wallin saknas med en underkroppsskada medan Jed Ortmeyer kunde göra comeback efter sin skadefrånvaro.

Match två spelas i San José natten mot måndag.

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.