Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

”Bäckis” kan missa VM

- 30/04/2010, 15:59 -
Kan missa VM.

Kan missa VM.

BILDBYRÅN

Ryssland får loss sina Washingtonstjärnor till VM, men det är högst osäkert om Tre Kronor får loss Nicklas Bäckström. Hans kontraktssituation sätter käppar i hjulet. - Hade han haft kontrakt så tror jag att han hade kommit utan problem, säger Bengt-Åke Gustafsson till TT.

WASTHINGTON. Med sina 101 poäng under NHL:s grundserie var Nicklas Bäckström ligans fjärde bästa poängplockare. En drömspelare för Sveriges VM-trupp nu när Washington Capitals är utslaget ut Stanley Cup-slutspelet.

Men enligt TT är risken stor att Nicklas Bäckström tvingas tacka nej till spel i Tyskland. Anledningen är hans kontraktssituation, säger Bengt-Åke Gustafsson.

"Bäckis" sitter på ett utgående kontrakt och har ännu inte skrivit under något nytt. Därför finns det vissa risker med att ställa upp i VM.

- Situationen är lite annorlunda för Bäckström. Hade han haft kontrakt så tror jag att han hade kommit utan problem, men nu kan det vara lite osäkert, säger förbundskaptenen till TT.

Buffalo Sabres back Henrik Tallinder har tackat nej till VM-spel av samma anledning.

Agenten Gunnar Svensson säger till TT att Nicklas Bäckström behöver betänketid och att han kommer att lämna ett besked i helgen.

Hittills har fem NHL-proffs tackat ja till VM-spel. Calle Gunnarsson (Toronto), Victor Hedman (Tampa Bay) och Niclas Bergfors (Atlanta) fanns på isen i gårdagens förlust mot Tjeckien (1-2 efter straffar) i LG Hockey Games. Jonas Gustavsson (Toronto) förväntas komma till spel i helgen medan Erik Karlsson (Ottawa) kommer att ansluta till truppen nästa vecka.

Hockeysverige.se