Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kanadas VM-trupp näst intill fylld

- 02/05/2010, 14:09 -
Chad Johnson är uttagen i VM-truppen.

Chad Johnson är uttagen i VM-truppen.

SCANPIX/AP

Mark Messiers lagbygge inför VM i Tyskland nästa vecka är näst intill klart. På lördagen presenterades tre nya namn.

VANCOUVER. Det handlar om New York Rangers målvakt Chad Johnson samt backduon Kyle Cumiskey, Colorado Avalanche, och Kris Russell, Columbus Blue Jackets, skriver TSN

Russell har tidigare erfarenhet av landslagsspel. Han var med i de kanadensiska JVM-lag som vann guld i Vancouver respektive Leksand 2006 och 2007.

Den spelskicklige 23-åringen, som var den målfarligaste backen med fyra mål på sex matcher under turneringen i Leksand, slog personligt poängrekord med 22 poäng (7+15) på 70 NHL-matcher den gångna säsongen.

Kyle Cumiskey, 23, svarade för 20 poäng (7+13) på 61 matcher den gångna säsongen. Chad Johnson, 23, gjorde fem NHL-matcher och stoppade 91,9 procent av skotten han ställdes inför.

Det enda som uppges återstå för Messier är att ta ut ytterligare en målvakt. Det kommer sannolikt att bli någon som är verksam i Europa.

Hockeysverige.se