Chad Johnson är uttagen i VM-truppen.
Chad Johnson är uttagen i VM-truppen. - Foto: SCANPIX/AP

Kanadas VM-trupp näst intill fylld

Mark Messiers lagbygge inför VM i Tyskland nästa vecka är näst intill klart. På lördagen presenterades tre nya namn.


VANCOUVER. Det handlar om New York Rangers målvakt Chad Johnson samt backduon Kyle Cumiskey, Colorado Avalanche, och Kris Russell, Columbus Blue Jackets, skriver TSN

Russell har tidigare erfarenhet av landslagsspel. Han var med i de kanadensiska JVM-lag som vann guld i Vancouver respektive Leksand 2006 och 2007.

Den spelskicklige 23-åringen, som var den målfarligaste backen med fyra mål på sex matcher under turneringen i Leksand, slog personligt poängrekord med 22 poäng (7+15) på 70 NHL-matcher den gångna säsongen.

Kyle Cumiskey, 23, svarade för 20 poäng (7+13) på 61 matcher den gångna säsongen. Chad Johnson, 23, gjorde fem NHL-matcher och stoppade 91,9 procent av skotten han ställdes inför.

Det enda som uppges återstå för Messier är att ta ut ytterligare en målvakt. Det kommer sannolikt att bli någon som är verksam i Europa.

Hockeysverige.se

/
VM
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ronaldo vann lönetvisten – får 114 miljoner

1 timme sedan

IFK Värnamo riskerar nya matchflyttar

2 timmar sedan
Gräset på Finnvedsvallen är för dåligt för att IFK Värnamo ska kunna spela allsvenska fotbollsmatcher på sin hemmaarena. Nu meddelar Värnamo kommun att två nya hemmamatcher kan behöva flyttas till Borås.

Två svenskar till NBA-draften

2 timmar sedan
Bara tre svenskar har tidigare draftats till NBA. I sommar kan ytterligare två väljas i draften.

Golfstjärnan opererad – missar major

idag 07:16
Trots fin form på golfbanan drog sig Frida Kinhult ur årets första major, Chevron Championship.

Han är främste svenske poänggöraren

idag 05:52
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

idag 05:00
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.