Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Det är rätt fegt, killar biter inte"

- 04/05/2010, 09:28 -
1 av 3

2 av 3

Carcillo och Savard bråkade som vanligt.
3 av 3

Carcillo och Savard bråkade som vanligt.

Boston Bruins och Philadelphia Flyers håller på att utveckla samma typ av rivalitet som man hade under 1970-talet. När Bruins vann match två med 3-2 var det stundtals grinigt på isen. - Savard bet mig i fingret, var exempelvis en anklagelse som kom från Philadelphias Daniel Carcillo efter matchen.

BOSTON. Redan 18 sekunder in i matchen tvingades domarna skrinna fram till de båda coacherna och be dem lugna ned sina spelare. Då hade två röriga situationer uppstått i samband med tekningar.

Det blev bättre, men i den andra perioden uppstod en situation som blev omtalad efter matchen. Under en skärmytsling mellan Philadelphias buse Daniel Carcillo och matchvinnaren i den första matchen, Marc Savard, ska den senare ha delat ut ett bett. Påstår i alla fall Carcillo.

- Sista gången jag blev biten var i småskolan. Det känns inget vidare. Det är rätt fegt. Killar biter inte, män biter inte, säger Carcillo till TSN.

Savard erkänner halvt om halvt, men menade att Carcillo inte gav honom mycket till val.

- Han pucklade på mig i ansiktet. Han ryckte mig i tänderna, så jag antar att det är att bita när en motståndare försöker dra ut framtänderna på dig, svarade Bostoncentern.

När det inte gnälldes och gnatades spelades det en del bra hockey också. Precis som i den första drabbningen var det jämnt mellan de båda lagen. Och precis som i den första drabbningen var det Boston som fick sista ordet.

En mardrömssäsong

Milan Lucic satte sitt första slutspelsmål med mindre än tre minuter kvar att spela. Han plockade upp en förlupen puck i slottet och klämde till direkt. Det betydde 3-2 och blev matchavgörande.

- Som tur var hittade jag ett hål. Det var en lättnad mer än någonting annat. Speciellt när det är ett matchvinnande mål, säger segerskytten till AP efter att ha svarat för sitt första mål sedan 25 mars.

Den stora, fysiska forwarden hade en riktigt lovande säsong i fjol. Det gångna året har varit fyllt av skador och missflyt. Under grundserien missade Lucic 32 matcher på grund av ett brutet finger och en skadad fotled.

- Han har haft en tuff säsong med allt han har gått igenom med sin fotled och allt. Han kämpar och det där var ett viktigt mål. Det hjälper hans självförtroende och han kommer bara att bli bättre tack vare det, säger Marc Savard.

Boston beger sig nu till Philadelphia med 2-0 i matcher. Trots det ser Flyers forward Daniel Brière fram emot hemkomsten med tillförsikt.

- Det positiva är att vi vet att vi kan spela. Vi vet att vi är med. En studs hit eller dit kan förändra allting, säger Briére.

 

 

Hockeysverige.se