1 av 3
2 av 3
Carcillo och Savard bråkade som vanligt.
3 av 3
Carcillo och Savard bråkade som vanligt.

"Det är rätt fegt, killar biter inte"

Boston Bruins och Philadelphia Flyers håller på att utveckla samma typ av rivalitet som man hade under 1970-talet. När Bruins vann match två med 3-2 var det stundtals grinigt på isen. - Savard bet mig i fingret, var exempelvis en anklagelse som kom från Philadelphias Daniel Carcillo efter matchen.


BOSTON. Redan 18 sekunder in i matchen tvingades domarna skrinna fram till de båda coacherna och be dem lugna ned sina spelare. Då hade två röriga situationer uppstått i samband med tekningar.

Det blev bättre, men i den andra perioden uppstod en situation som blev omtalad efter matchen. Under en skärmytsling mellan Philadelphias buse Daniel Carcillo och matchvinnaren i den första matchen, Marc Savard, ska den senare ha delat ut ett bett. Påstår i alla fall Carcillo.

- Sista gången jag blev biten var i småskolan. Det känns inget vidare. Det är rätt fegt. Killar biter inte, män biter inte, säger Carcillo till TSN.

Savard erkänner halvt om halvt, men menade att Carcillo inte gav honom mycket till val.

- Han pucklade på mig i ansiktet. Han ryckte mig i tänderna, så jag antar att det är att bita när en motståndare försöker dra ut framtänderna på dig, svarade Bostoncentern.

När det inte gnälldes och gnatades spelades det en del bra hockey också. Precis som i den första drabbningen var det jämnt mellan de båda lagen. Och precis som i den första drabbningen var det Boston som fick sista ordet.

En mardrömssäsong

Milan Lucic satte sitt första slutspelsmål med mindre än tre minuter kvar att spela. Han plockade upp en förlupen puck i slottet och klämde till direkt. Det betydde 3-2 och blev matchavgörande.

- Som tur var hittade jag ett hål. Det var en lättnad mer än någonting annat. Speciellt när det är ett matchvinnande mål, säger segerskytten till AP efter att ha svarat för sitt första mål sedan 25 mars.

Den stora, fysiska forwarden hade en riktigt lovande säsong i fjol. Det gångna året har varit fyllt av skador och missflyt. Under grundserien missade Lucic 32 matcher på grund av ett brutet finger och en skadad fotled.

- Han har haft en tuff säsong med allt han har gått igenom med sin fotled och allt. Han kämpar och det där var ett viktigt mål. Det hjälper hans självförtroende och han kommer bara att bli bättre tack vare det, säger Marc Savard.

Boston beger sig nu till Philadelphia med 2-0 i matcher. Trots det ser Flyers forward Daniel Brière fram emot hemkomsten med tillförsikt.

- Det positiva är att vi vet att vi kan spela. Vi vet att vi är med. En studs hit eller dit kan förändra allting, säger Briére.

 

 

Hockeysverige.se

/
/
nhl
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?