Vancouver slarvade bort övertaget

Vancouver såg ut att ta ett strupgrepp om serien mot Chicago. En medioker avslutning på matchen från Canucks gjorde emellertid att Blackhawks kunde vända och vinna. - Vi måste kunna spela bättre än så här, säger coachen Alain Vigneault efter förlust med 2-4.

CHICAGO. Efter en period såg det ut som om match två skulle bli en exakt kopia av sin föregångare, helgens 5-1-seger. Vancouver Canucks ägde spelet och gick snabbt fram till 2-0-ledning sedan Mason Raymond och Mikael Samuelsson slagit till varsin gång.

Tyvärr för Vancouver blev det inte mycket roligare än så den här kvällen. Laget hade en 2-1-ledning med sig in i den tredje perioden. Där fick man ett tidigt powerplay - som slutade med att Patrick Sharp kvitterade till 2-2.

Avgörandet kom en och en halv minut före slutet. Kris Versteeg satte 3-2 efter att först ha missat ett gyllene läge i slottet. Chicago höll kvar pucken i zonen och när Versteeg fick en andra chans pricksköt han sitt första slutspelsmål med ett distinkt skott.

- Jag blev lite för uppumpad och tappade pucken. Jag tänkte 'Herregud, vad har jag nu ställt till med'. Tack och lov fick jag tillbaka pucken. Jag försökte bara skjuta så hårt jag kunde, berättar segerskytten för AP.

Slarvade bort segern

I slutminuten satte sedan Patrick Kane 4-2 i tom kasse. Chicago lämnar därmed United Center med 1-1 i matcher, en lättnad för spelarna som hade fått en tung uppförsbacke om de hade tvingats bege sig till Vancouver med 0-2 i matcher.

- Vi har lyckats komma tillbaka efter förluster under hela säsongen. Efter varje match säger vi att nästa match är den viktigaste, säger 2-2-skytten Patrick Sharp.

Vancouvers coach Alain Vigneault var frustrerad efter matchen. Han tyckte att hans adepter hade alla chanser i världen att döda tillställningen i den tredje perioden.

- Vi hade två powerplay i tredje perioden som kunde ha gjort skillnaden. Vi lyckades inte utnyttja dem, i stället släppte vi in ett mål på ett av dem, suckar Vigneault.

- Vi återvänder hem nu och vi måste spela bättre än i kväll, uppenbarligen.

Mikael Samuelssons mål, på Henrik Sedins assist, var hans åttonde på åtta matcher i slutspelet. Bara San Josés Joe Pavelski är bättre i slutspelet. Han har gjort nio mål.