1 av 5
2 av 5
3 av 5
Fleury höll nollan.
4 av 5
Fleury höll nollan.
5 av 5

Fleury stängde igen - Pittsburgh tog kommandot

I fjol visade han att han är en vinnarmålvakt. Trots det har Marc-André Fleurys spel hamnat under luppen i det här slutspelet. I natt visade Pittsburghs sista utpost att han kan ta fram storspelet när det behövs.- Vårt omklädningsrum tror på den där killen, säger coachen Dan Bylsma efter 2-0 mot Montréal.


Montréal - Pittsburgh 0-2 (0-0, 0-0, 0-2)

Tredje perioden: 0-1 (01.16) Evgeni Malkin (5) (Sergei Gonchar, Alex Goligoski) spel fem mot fyra, 0-2 (19.45) Pascal Dupuis (2) (Chris Kunitz, Mark Eaton) mål i tom kasse.

Skott: 18-25.

Utvisningsminuter: 12-8.

Publik: 21 273.

MONTREAL. Det är Montréals målvakt Jaroslav Halak som har stulit rubrikerna i det här slutspelet. Marc-André Fleury har bara varit en bifigur och hans statistikrad har varit lång i från lika imponerande som motståndarmålvaktens.

Inför nattens match hade han släppt in 2,80 mål i snitt per match och hade en räddningsprocent på alldagliga 88,9. Precis som under fjolårets slutspel är det emellertid i de trängda situationerna som Fleury är som bäst. I match tre klev han fram och höll nollan inför en vildsint publik i Bell Centre i Montréal.

Fleury behövde visserligen bara stoppa 18 skott, men sin vana trogen kom många av räddningarna i kritiska lägen.

- Det har ställts frågor kring honom, det har vi varit med om vid olika tidpunkter i hans karriär, säger coachen Dan Bylsma till AP.

Malkin fick slut på måltorkan

- Han har aldrig varit en spelare som har haft några glänsande siffror, men han har alltid varit den som har klivit fram med en matchavgörande räddning eller varit omutlig i en viktig match. Alla i vårt omklädningsrum tror på den där killen i målet.

Nattens match var mållös ända in i tredje perioden. Där steg Evgeni Malkin fram och levererade det matchvinnande målet i ett powerplay. Med Montréals främsta utvisningsdödare Hal Gill och Josh Gorges i utvisningsbåset samtidigt skickade Malkin in sitt första mål på fyra matcher.

Ryssens hårda skott från höger susade förbi Jaroslav Halak, som aldrig kunde se pucken tack vare Sidney Crosbys screen.

- Under våra två första powerplay spelade vi inte så bra. Efter den andra perioden snackade vi igenom det och började sätta högre fart på pucken. Det gav öppnare lägen att skjuta, säger Malkin till nhl.com.

Pascal Dupuis satte 2-0 i tom kasse och därmed är Pittsburgh åter i kommando i serien.

Match fyra spelas i Montréal natten mot fredag.

Hockeysverige.se

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Han är främste svenske poänggöraren

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

1 timme sedan
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta rysk deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.

Svensk succé – ryttarstjärnorna i topp i finalen

igår 20:40
Henrik von Eckermann varnade för landslagskompisen Peder Fredricson i världscupfinalen. Fredricson ligger tvåa efter den första omgången i Riyad efter den snabba och felfria ritten på Catch Me Not – enbart slagen av von Eckermann. Jag är inte förvånad. Kul att slå honom och jättekul att vi båda är i topp, säger världsettan.