Douglas Murrays Sharks har tagit kommandot.

"Vi kan inte sluta att tro"

Ännu en tappad ledning, ännu en förlust. Efter Patrick Marleaus övertidsmål är San José Sharks bara en seger från att slå ut Detroit Red Wings ur Stanley Cup-slutspelet.- Sanningen är att vi har grävt ned oss i en stor grop, säger Detroits coach Mike Babcock efter nattens 3-4-förlust.

Detroit - San José 3-4 (2-1, 1-0, 0-2, 0-1)

Första perioden: 1-0 (13.33) Tomas Holmström (4) (Johan Franzén, Nicklas Lidström), 2-0 (18.37) Dan Cleary (2) (Drew Miller, Henrik Zetterberg), 2-1 (19.56) Devin Setoguchi (5) (Joe Pavelski, Ryane Clowe).

Andra perioden: 3-1 (01.42) Henrik Zetterberg (7) (Valtteri Filppula, Brian Rafalski).

Tredje perioden: 3-2 (06.42) Joe Thornton (2), 3-3 (13.17) Logan Couture (3) (Torrey Mitchell, Marc-Edouard Vlasic).

Fjärde perioden: 3-4 (07.07) Patrick Marleau (2) (Joe Thornton).

Skott: 35-33.

Utvisningsminuter: 12-6.

Publik: 20 066.

Joe Thornton och Patrick Marleau har varit känd som duon som dominerar i grundserien och försvinner i slutspelet. Det har till och med varit så illa att Thornton gått under smeknamnet "No Show Joe".

Nu kan det vara på väg att förändras.

I natt var det just Thornton och Marleau som förde San José Sharks ett stort steg närmare klubbens första conferencefinal sedan förlusten mot Calgary Flames 2004.

Detroit Red Wings hade en 3-1-ledning efter två perioder, men för andra matchen i följd misslyckades laget med att knyta igen säcken. Thornton gjorde sitt andra slutspelsmål fram till 3-2 innan rookien Logan Couture satte 3-3 i den tredje perioden. Kvitteringen kom efter en tabbe av målvakten Jimmy Howard som släppte in Coutures isskott ur ingen vinkel alls.

I förlängningen hade Sharks en del tur när Detroitforwarden Jason Williams missade mål i ett öppet läge. Pucken försvann in i rundeln och förbi Jonathan Ericsson som hade gått ned för djupt i anfallszonen. Sharks hade just avslutat ett byte och plötsligt hade laget ett tre-mot-en-läge - Thornton, Marleau och Dany Heatley mot en ensam Brian Rafalski. Några sekunder senare låg pucken i målet bakom Howard. Detta efter att Thornton elegant spelat fram Marleau.