Tuukka Rask börjar bli en legendar i Boston - som rookie.

Finske rookien en mardröm för Philadelphia

Tuukka Rask är fortfarande en rookie, men det syns inte i hans agerande på isen. I natt stal han ännu en slutspelsseger åt Boston Bruins, som bara är en vinst från avancemang nu. - Alla puckar träffar mig, säger den 23-årige finländaren efter 4-1 mot Philadelphia Flyers.

Philadelphia - Boston 1-4 (1-2, 0-0, 0-2)

Första perioden: 1-0 (02.32) Arron Asham (2) (Claude Giroux, Blair Betts), 1-1 (04.11) Blake Wheeler (1) (Matt Hunwick, Marc Savard), 2-1 (05.45) Miroslav Satan (5) (Milan Lucic, David Krejci).

Tredje perioden: 1-3 (02.30) Mark Recchi (4) (Blake Wheeler, Zdeno Chara) spel fem mot fyra, 1-4 (18.08) Patrice Bergeron (4).

Skott: 35-20.

Utvisningsminuter: 4-8.

Publik: 19 688.

PHILADELPHIA. Han hade bäst räddningsprocent och lägst målsnitt mot sig i grundserien. Nu bevisar Tuukka Rask att framgångarna inte var någon slump. Bostons unga målvaktsess har varit stabil rakt igenom hela slutspelet och gjorde sin kanske hittills bästa match när han knäckte Philadelphia Flyers i natt.

Inför ett livligt Wachovia Center gick den lugne och metodiske finländaren ut stoppade 34 av 35 skott när Boston Bruins ryckte åt sig en 3-0-ledning i matcher.

Rask släppte visserligen in ett skott från Arron Asham tidigt i den första perioden, men snabba mål av Blake Wheeler och slutspelshete Miroslav Satan gjorde att Bruins hamnade i förarsätet. Flyers tog över matchen i andra perioden och avlossade inte mindre än 15 skott mot Bruins rookiekeeper. Han stoppade dem allihop.

- Jag tycker att han har varit riktigt bra i den här serien, men nu var han överlägset bäst på isen. Ingen tvekan om det, säger Flyers forward Daniel Brière till nhl.com.

- När din målvakt stjäl en match åt dig på det där sättet så betyder det mycket. Vad mer kan jag säga? Han var bra, gjorde flera nyckelräddningar när vi låg på deras kasse, speciellt i den andra perioden.

Johan Backlund fick stå - i två minuter

Tuukka Rask överglänste Vezina Trophy-finalisten Ryan Miller i den första slutspelsrundan mot Buffalo Sabres. Nu är han på god väg att ta Bruins ända till en conferencefinal, något Tim Thomas misslyckades med i fjol trots att Bruins svarade för en betydligt bättre grundserie då.

- Det var bara en av de där matcherna när man såg alla skott. Man känner sig bekväm och behöver inte gör de där extra rörelserna. Man bara står där och alla puckar träffar mig, säger Tuukka Rask på sitt anspråkslösa sätt.

Efter att ha rett ut stormen i den andra perioden punkterade veteranen Mark Recchi matchen med ett powerplaymål tidigt i den tredje perioden. Patrice Bergeron fastställde sedan slutresultatet till 4-1 i tom kasse.

- Det var utan tvekan en defensiv seger. Vi tog ledningen i första perioden, skyddade kassen och höll dem borta, så det var en skön seger, menar Tuukka Rask.

På andra sidan isen fick Johan Backlund begå slutspelsdebut, om än bara i knappa två minuter. Philadelphias coach Peter Laviolette bytte målvakt en kort stund för att få en lite längre timeout. Förstakeepern Brian Boucher var snabbt tillbaka på isen och Backlund hann inte ställas inför något skott.