Måndag 2 Aug
Stockholm

Toews succé fortsätter - matchhjälte mot Canucks

Jonathan Toews storspelade när Vancouver Canucks besegrades.
Jonathan Toews storspelade när Vancouver Canucks besegrades. Foto: SCANPIX/AP

I går Johan Franzén, i natt Jonathan Toews. Chicagokaptenen gjorde ett hattrick och totalt fem poäng när han gav Blackhawks matchboll i serien mot Vancouver Canucks.- Allt jag sköt på gick i mål, säger han efter 7-4-segern.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Jonathan Toews är bara 22 år, men redan lagkapten och andlig ledare för ett Chicago Blackhawks som förväntas slåss om Stanley Cup-bucklan i år. I natt visade han både ledaregenskaper och spetskompetens när han bar sitt lag ett stort steg närmare avancemang till conferencefinal.

I den fjärde matchen mot Vancouver - i Vancouver - slog han till med sin bästa Johan Franzén-imitation. Med tre mål och två assist avgjorde han matchen åt Blackhawks. Mer eller mindre på egen hand.

- Det var en av de där kvällarna när man får en del chanser och allt man skjuter på går i mål, säger Toews till Canadian Press.

- Det är skönt för självförtroendet och trevligt att få studsarna med sig. Man förväntar sig inte alltid att ha sådan tur.

Med 18 poäng (5+13), en mer än Sidney Crosby och Johan Franzén, toppar Toews nu slutspelets poängliga. Lagkamraterna och coachen Joel Quenneville är imponerade av ynglingens framfart.

"En speciell spelare"

- När man tittar på hans säsong och hur den har utvecklats inser man att han har blivit bättre och bättre. Ni såg hur bra han var i OS och nu i slutspelet. Vi gillar verkligen den trenden, säger Quenneville.

- Ju större matcher, ju bättre blir han. Han är bra på alla områden, vare sig det handlar om att ta en tekning eller döda en utvisning, eller spela i anfallszonen som ni såg i kväll. Han är en speciell spelare, fastslår Patrick Sharp.

Vancouver förlorade ännu en gång matchen i utvisningsbåset. Chicago gjorde fyra mål på åtta numerära överlägen. Toews alla tre mål tillkom i den spelformen när gästerna skaffade sig en 5-3-ledning inför sista perioden.

Några av spelarna visade upp en påtaglig frustration och hamnade av den anledningen på botbänken. Daniel Sedin tog okaraktäristiskt nog två utvisningar inom loppet av 2.20 i den andra perioden. Chicago utnyttjade båda och gick från 3-2 till 5-2 tack vare det.

Det blev ett avgörande skede i matchen.

Målvakten Roberto Luongo, som inledde serien så imponerande, har tappat i både kvalité och koncentration. I natt släppte han in sex mål på 33 skott och verkade stundtals mer intresserad av att sopa till sin nemesis Dustin Byfuglien med klubban än att rädda pucken.

- Han var den näst bästa målvakten på isen. Han kan vara bättre och kommer att vara bättre, säger Canucks coach Alain Vigneault.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela