Simon Gagné frälste sitt Philadelphia Flyers direkt i sin comeback.
Simon Gagné frälste sitt Philadelphia Flyers direkt i sin comeback. - Foto: SCANPIX/AP

Hjälte direkt i sin comeback

För två veckor sedan opererade han in två skruvar i sin brutna fot. I natt var Simon Gagné tillbaka och räddade säsongen för Philadelphia Flyers.- Det var den bästa känslan i världen, säger han efter sitt övertidsmål som betydde 5-4 och en reducering till 1-3 i serien mot Boston Bruins.


Simon Gagné bröt ett ben i foten när han fick en puck på skirdskon i den fjärde conferencekvartsfinalen mot New Jersey Devils. Till en början föreföll det som om forwardens säsong var över, men tack vare Philadelphia Flyers avancemang till den andra slutspelsrundan föddes nytt hopp för 30-åringen.

I natt var han så tillbaka i spel lagom till den kritiska fjärde matchen mot Boston Bruins, en match där det gällde för Flyers att vinna eller försvinna. Tack vare Gagnés mål 14.40 in i förlängningen lever lagets säsong vidare i minst en match till.

- Ja, det var verkligen ett bra slut, säger Gagné till nhl.com. Jag kan inte be för mer än att lyckas komma tillbaka lite tidigare i den här serien. Att få göra det där viktiga målet är otroligt. Det är alltid kul att göra mål, men när man får göra det i förlängningen ... det är den bästa känslan i världen. Det var skönt att lyckas vinna den här matchen.

Philadelphia såg ut att gå mot seger redan under ordinarie matchtid. Finländaren Ville Leino slog in 4-3 med sitt första slutspelsmål med 5.40 kvar att spela av den tredje perioden. Med bara 32 sekunder kvar att spela och målvakten Tuukka Rask i båset för en extra utspelare, gjorde pånyttfödde veteranen Mark Recchi 4-4 med sitt andra mål för matchen.

Då såg Flyers ut som deras säsong var på väg att ta slut.

Boston tryckte på under förlängningen, men en snabb spelvändning blev Philadelphias räddning. Zdeno Chára spelade bort pucken i mittzonen och hemmalaget fick till en snabb motattack där Mike Richards spelade upp pucken diagonalt till Matt Carle på blålinjen. Backen gled ned längs vänsterkanten och såg ut att vara på väg att skjuta när han i stället spelade fram Gagné på den bortre stolpen. Pucken satt på klubban och gick i nät.

Assisten var Carles fjärde i matchen.

Nu återvänder serien till Boston där match fem spelas natten mot måndag.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!