Onsdag 6 Jul
Stockholm

Detroitsvenskarna utslagna ur slutspelet

1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

San Jose Sharks blev till slut för starka för fjolårsfinalisterna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Detroit Redwings är utslagna ur Stanley Cup efter 1-4 i matcher mot Douglas Murrays San Jose Sharks. Det innebär att fjolårsfinalisterna inte tog sig längre än kvartsfinalen det här året.

– Det är inte mycket att orda om. De var först till fyra segrar och de vann rättvist, säger Henrik Zetterberg till tv-kanalen Versus.

– Man kan snacka om att vi var nära i varje match, men det spelar ingen roll. De fick jobbet gjort och det fick inte vi. De var bättre.

Målkungarna vände matchen

Detroit tog ledningen i matchen efter mål av Brian Rafalski assisterad av Johan Franzén i början av andra perioden.

Men den här säsongens San Jose 'Sharks är ett lag med stora kvalitéer och är alltid svåra att hålla borta från målprotokollet. Först kvitterade store Joe Thornton och sen slog ännu en målkung, Patrick Marleau, in ledningsmålet i början av den tredje perioden.

Trots att Detroitspelarna pressade på i slutet av matchen kunde de inte rå på San Jose-målvakten Jevgenij Nabokov som räddade 33 av 34 skott och tog Sharks till semifinal.

– En underbar känsla att nå semifinalen för första gången. Detroit är ett storlag och att vi lyckades besegra dem ger en stor tillfredsställelse, sa Joe Thornton i en tv-intervju med Versus.

– Nu har vi tagit död på ett antal demoner, sa Marleau som varit med och floppat med Sharks när det hettat till tidigare.

Vilka åker till VM i Tyskland?

Nu återstår det att se vilka av Detroits svenskar tar sig till VM i Tyskland. Nicklas Lidström har dock redan tackat nej till VM.

– Nej, VM är inte aktuellt för mig, säger han till Aftonbladet.

Och kanske är karriären över.

– Jag har fortfarande inte bestämt något om framtiden. Ken Holland, general managern, och jag ska ha möte om nån vecka, säger Lidas.

Tomas Holmström, Henrik Zetterberg, Johan Franzén, Niklas Kronwall, Andreas Lilja och Jonathan Ericsson har ännu inte meddelat sina beslut om en medverkan i VM som blir Bengt-Åke Gustafssons sista som förbundskapten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.