1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Vancouver räddade matchboll i natt

Tre Kronor höll på att få ytterligare ett Stanley Cup-resultat med sig. Men på grund av backen Kevin Bieksas stora afton får Bengt-Åke Gustafsson avvakta innan han ringer tvillingarna Sedin. - Vi hittade oss själv i kväll, säger tvåmålsskytten efter 4-1 mot Chicago Blackhawks.


Efter två raka förluster och odisciplinerat hemma i GM Place var det inte många som trodde att Vancouver Canucks skulle hålla liv i serien mot Chicago Blackhawks. Desperationen i omklädningsrummet födde emellertid en vinnare. En mer disiplinerad sådan.

Efter att ha tagit mängder med utvisningar i de senaste matcherna höll Canucks sig lugna i natt. Det betalade sig i form av en nödvändig seger.

- Jag tycker att det har varit lite okaraktäristiskt av oss. Vi är ett ganska disciplinerat lag. Av någon anledning var vi frustrerade de sista matcher och gjorde saker vi vanligtvis inte brukar göra, säger backen Kevin Bieksa till AP.

- Vi hittade oss själva i kväll. Alla därute hade skoj och spelade bra hockey och det gav resultat.

Den tuffe backen hade lite av sitt livs match. Han satte 2-0 framspelad av Kyle Wellwood efter att ha följt med upp i ett anfall, åkt ifrån sin bevakning och blivit fri. I den andra perioden gjorde han sedan 3-0 i powerplay. Den här gången lite mer karaktäristiskt med ett tungt slagskott på ett direktskott efter en väl avvägd passning från Mikael Samuelsson, som hade två assist.

Upprättelse för Luongo


Mellan Vancouvers stolpar hade Roberto Luongo en stark match efter riktigt svaga insatser i hemmamatcherna. Nu höll han nollan långt in i tredje perioden innan Jonathan Toews reducerade. Totalt räddade han 29 av 30 skott och hade bra koll på sina returer. Till skillnad från tidigare.

Henrik Sedin plockade två assist och var mer effektiv än tidigare medan brorsan Daniel hade en passningspoäng och undvek att sitta utvisad mer än en gång.

- Vi var naturligtvis mer desperata eftersom vi befann oss i en vinna-eller-försvinna-situation. Sedan tog vi inte heller åtta utvisningar och satt utvisade hela tiden, säger Roberto Luongo till nhl.com om lagets förbättrade disciplin.

Natten mot onsdag får Chicago Blackhawks en ny chans att gen Bengt-Åke Gustafsson goda nyheter. Då återvänder serien till Vancouver - där Canucks inte har besegrat Blackhawks i slutspelet.

Hockeysverige.se

/
/
/
/
nhl
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!