1 av 5
Här avgör Cammalleri matchen.
2 av 5
Här avgör Cammalleri matchen.
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Målkungen tvingade fram en avgörande match

Montréal Canadiens har gjort det igen. Nattens 4-3-seger över Pittsburgh Penguins innebär att laget har ordnat en sjunde och avgörande match mot ännu en förhandsfavorit. - Vi är inget fantastiskt lag, men vi försöker vara det bästa laget vi kan vara, säger slutspelets målkung Mike Cammalleri.


Montréal - Pittsburgh 4-3 (1-1, 2-1, 1-1)

Första perioden: 1-0 (01.13) Mike Cammalleri (10) (Tomas Plekanec, Andrei Kostitsyn), 1-1 (07.22) Sidney Crosby (6) (Mark Eaton, Chris Kunitz).

Andra perioden: 1-2 (05.21) Kris Letang (5) (Sidney Crosby, Sergei Gonchar) spel fem mot fyra, 2-2 (10.45) Mike Cammelleri (11) (Andrei Kostitsyn, Roman Hamrlik), 3-2 (13.15) Jaroslav Spacek (1) (Scotty Gomez, Brian Gionta).

Tredje perioden: 4-2 (11.03) Maxim Lapierre (3), 4-3 (18.36) Bill Guerin (4) (Sergei Gonchar, Alex Goligoski).

Skott: 25-37.

Utvisningsminuter: 12-8.

Publik: 21 273.

MONTREAL. Själv har Mike Cammalleri onekligen varit den bästa spelaren han kan vara i slutspelet. I natt ledde han Montréals attack och svarade för två viktiga mål. Det gör honom till slutspelets bästa målskytt med totalt elva mål på 13 matcher.

Men trots att Cammalleri har öst in mål och Jaroslav Halak har varit omutbar mellan stolparna är det Montréals laginsats som fällt avgörandet i slutspelet. Moralen är hög och inte ens i utsatta lägen har laget tappat tron. I serien mot Washington Capitals låg man under med 1-3 i matcher, men lyckades vända den prekära situationen till avancemang. Nu hoppas Cammalleri på ännu en sensation.
- Det här är verklighet. Man får nypa sig i armen, men samtidigt kan man inte stå och beundra sig själv. Vi kan inte sluta att ligga på nu, säger måltjuven till Canadian Press.

- Det här är kul. Vi har verkligen chansen att slå ut de här killarna i en sjunde match.

Små spelare - stora hjärtan

Cammalleri var en av alla nya spelare som hämtades till Montréal under förra sommarens free agent-hets. Dåvarande general managern Bob Gainey fick hård kritik för att satsa för mycket på småvuxna spelare, något som vanligtvis inte anses brukligt i slutspelstider. Tillsammans med Scott Gomez och Brian Gionta har Cammalleri visat att det det inte är storleken på kroppen utan storleken på hjärtat som avgör hur bra du lyckas.

- Han är en farlig spelare. Det har han varit hela säsongen och även innan dess, säger Pittsburghs coach Dan Bylsma till nhl.com om Cammalleri.

I Pittsburgh bröt Sidney Crosby sin sex matcher långa måltorka och hade ett mål och en assist. Det räckte inte hela vägen. Jaroslav Spacek, som var tillbaka på isen efter att ha dragits med ett virus sedan Washingtonserien, bröt dödläget när han gjorde 3-2 till Montréal i den andra perioden. Retstickan Maxim Lapierre dödade sedan matchen med sitt 4-2-målet halvvägs in i den tredje perioden.

Match sju spelas i Pittsburgh natten mot torsdag.

Hockeysverige.se

/
/
nhl
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raymond hjälte i strid om NHL- slutspel

"Svennis" vädjan: Ge Tomasson tid

1 timme sedan
Sveriges nye förbundskapten har fått en skakig start. Sveriges mest kände fotbollstränare gillar hans filosofi – och har en önskan. Jag hoppas att vi inte dömer ut honom alldeles för tidigt, säger Sven-Göran Eriksson om Jon Dahl Tomasson.

Palmers snabba hattrick – avgjorde mot Everton

idag 01:06
Cole Palmer bjöd på stor show i Chelseas hemmaseger, 6–0, mot Everton.

Ny seger – Malmö upp i topp

igår 21:10
Tredje raka segern och hela 11–1 i målskillnad. Malmö FF har fått en kanonstart på allsvenskan. Det är en stabil match, vi åker hit och vinner med 4–0, säger Sebastian Nanasi efter mötet med Värnamo

Första segern för Häcken – efter målfest

igår 20:54
Säsongens första seger (4–3) i fotbollsallsvenskan är ett faktum för Häcken, efter ett målrikt och svängigt möte med Brommapojkarna på måndagen. Vi tar tre poäng, det är hur viktigt som helst, säger målskytten Julius Lindberg i Discovery+.

Ymers vändning – ser ut att göra comeback

igår 15:30
Svenske tennisspelaren Mikael Ymer ser ut att sikta på en comeback. 25-åringen antyder att han satsar vidare när hans avstängning – efter brott mot dopningsregler – går ut i början av nästa år.