1 av 5
2 av 5
Flyers målvakter gjorde något inget målvaktspar lyckats med på 55 år.
3 av 5
Flyers målvakter gjorde något inget målvaktspar lyckats med på 55 år.
4 av 5
5 av 5

Flyersmålvakter höll historisk nolla

I samma match som en av de skadade målvakterna återvände försvann en annan. Michael Leighton fick omedelbart kasta sig in i hetluften när Brian Boucher gick sönder. - Det var lite nervöst i början, säger Leighton som tillsammans med Boucher höll nollan i 4-0-segern över Boston Bruins.


BOSTON. Philadelphia Flyers vägrar att ge upp. Efter att ha räddat Bostons första matchboll i helgen lyckades laget förlänga sin säsong ytterligare en gång i natt. Men det var till ett högt pris.

En bit in i den andra perioden gick Flyers miste om sin målvakt Brian Boucher. Han skadades efter att ha gjort en räddning och fått två spelare över sig. Det innebar att Michael Leighton fick göra comeback snabbare än förväntat. Leighton hade inte spelat på 21 matcher och blev tidigare i veckan friskförklarad efter att ha dragits med en fotledsskada.

Comebacken kunde knappast ha slutat bättre. 28-åringen stoppade 14 skott och blev tillsammans med Boucher det första målvaktsparet sedan 1955 att hålla nollan gemensamt i en slutspelsmatch.

Blir borta i ett par veckor

- Det var lite nervöst i början. Jag vill inte förlora lagets förtroende, men vi gjorde några mål i den andra perioden och pressen försvann lite efter det, säger Leighton till AP.

Han kommer troligen att få bära ansvaret att försöka ta Philadelphia vidare framöver. Brian Boucher förväntas bli borta i minst ett par veckor.

Offensivt bidrog övertidshjälten från match fyra, Simon Gagné, med två mål. Han har därmed gjort tre mål på två matcher sedan comebacken efter att ha opererat sin brutna fot.

Finländaren Ville Leino fortsätter också att övertyga. 1+1 i natt ger honom fem poäng (2+3) på sex slutspelsmatcher.

Flyers får chansen att utjämna serien på hemmais natten mot torsdag.

Hockeysverige.se

nhl
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!