5 av 6
Roberto Luongo lämnar isen efter fiaskot.
6 av 6

Vancouver buades ut efter fiaskot i natt

Kaxiga Chicago Blackhawks packade för en långresa. Därefter gick de ut och körde över Vancouver Canucks. Nu väntar San José Sharks i conferencefinalen. - Vi ville inte åka tillbaka hem, säger målskytten Dave Bolland efter 5-1-segern.

Vancouver - Chicago 1-5 (0-0, 0-3, 1-2)

Andra perioden: 0-1 (02.00) Troy Brouwer (1) (Patrick Sharp, Duncan Keith), 0-2 (02.36) Kris Versteeg (3), 0-3 (19.15) Dave Bolland (3) spel fyra mot fem.

Tredje perioden: 1-3 (03.44) Shane O'Brien (1) (Alexandre Burrows, Ryan Kesler), 1-4 (08.17) Patrick Kane (7) (Jonathan Toews, Dustin Byfuglien), 1-5 (08.42) Dustin Byfuglien (4) (Patrick Kane, Brian Campbell).

Skott: 30-35.

Utvisninsgminuter: 14-4.

Publik: 18 810.

Chicago Blackhawks vidare med 4-2 i matcher.

Chicago Blackhawks gjorde sig redo för en lång bortaresa. Inför nattens möte med Vancouver Canucks i GM Place packade laget med sig extra förnödenheter så att man vid händelse av seger skulle kunna flyga direkt till San José för att starta conferencefinalen vid händelse av seger.

Kaxigt kan tyckas med tanke på att laget behövde gå ut och vinna en match först. Men nu gick det vägen. Precis som under resten av serien spelade Chicago bättre i GM Place än hemma i United Center, där man förlorade två av tre matcher mot Vancouver.

Nattens seger säkrades i den andra perioden. Två snabba mål följdes upp av ett sent mål i numerärt underläge. 3-0 inför tredje perioden och Chicagos planer på en conferencefinal var förverkligade.

- Vi kom ut med mer vilja (i andra perioden). Vi kämpade mycket hårdare för vi visste att vi inte ville åka tillbaka hem. Vi vill avsluta serien här, säger Dave Bolland till Canadian Press.

Mål i numerärt underläge knäckte Canucks

Det var Bolland som satte 3-0-målet i numerärt underläge med bara 45 sekunder kvar av perioden. Han snodde pucken av Pavol Demitra på defensiv blålinje och skrinnade sig fri innan han slog in pucken bakom Roberto Luongo.

- Det var det viktigaste målet. Man vill aldrig släppa in ett mål i sista minuten av en period, säger Troy Brouwer som gjorde 1-0-målet.

Vancouver reducerade genom Shane O'Brien, men alla förhoppningar om en comeback grusades när Patrick Kane satte 4-1. För andra säsongen i följd tog Vancouver Canucks säsong slut i händerna på Chicago Blackhawks.

- Jag vet inte varför vi spelade som vi gjorde. Jag vet inte om vi bara antog att det skulle bli så här i kväll. Vi kunde ha lett med 2-0 eller 3-0 efter första perioden, säger Roberto Luongo som inte hade någon bra afton mellan stolparna.

För Vancouver innebär förlusten ännu ett tungt utträde ur slutspelet för ett lag som hade ambitioner för något mycket större. Det innebär också att fyra svenska spelare är tillgängliga för VM. Dessvärre blev den enda av dem som kan ha klassats som aktuell skadad i natt.

Alexander Edler mosades av Dustin Byfuglien i den första perioden och återvände aldrig till isen. På tv-bilderna såg det ut som att han drabbades av en knäskada. Vancouver gav emellertid ingen uppdatering av hans läge efter matchen.

De hade fullt upp med att sörja säsongsslutet.

/
/
nhl
/
/
/

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.